Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑ Ιδιωτικού Τομέα: Δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή υποταγής το δήθεν "εθνικό μέτωπο" εργαζομένων - εργοδοτών - κυβέρνησης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13/7/2016
ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν εξουσιοδότησαν και δεν θα εξουσιοδοτήσουν την κυβέρνηση να «διαπραγματευθεί» την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την αποδοχή των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Οι δήθεν καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού εργασίας, ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τις απαιτήσεις των δανειστών και πρωτοστατεί για τη δημιουργία «εθνικού μετώπου» (!!!) αποτελούμενου από την κυβέρνηση, τα μνημονιακά κόμματα, τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ (!!!) που θα αντισταθεί στις διαπραγματεύσεις, μόνο θυμηδία και οργή προκαλούν στο σύνολο των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, του 3ου και εσαεί μνημονίου, δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή πραγματικότητα, ούτε πολύ περισσότερο να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους στην απόπειρα της να αντικαταστήσει τις συλλογικές συμβάσεις με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε. Ε., που αντιστοιχούν ευθέως στις χειρότερες ρυθμίσεις που ισχύουν σε κάθε ξεχωριστή χώρα.
Οι ισοπεδωτικές λογικές ενός δήθεν «εθνικού μετώπου», με το οποίο ταυτίζονται τα αντίρροπα συμφέροντα της εργοδοσίας και του κεφαλαίου με αυτά των εργαζομένων, θα βρουν την απάντηση που τους πρέπει μέσα από την επανασυγκρότηση ενός πλατιού, ταξικού αγωνιστικού μετώπου αντίστασης, κόντρα στις μεθοδεύσεις υποταγής και εξαθλίωσης της εργατικής τάξης και της κοινωνίας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να νομιμοποιεί, πόσο μάλλον και να υπογράφει τον προσχηματικό «κοινωνικό διάλογο» και να δεσμεύει την ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, χωρίς να έχει συγκληθεί κανένα όργανο, για κοινό κείμενο με τους βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές για την προστασία των εργαζομένων!!!
Η προφορική δήλωσή του στα ΜΜΕ περί ανάγκης δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού περιβάλλοντος για τις συλλογικές συμβάσεις, είναι δήλωση υποταγής στο θεσμοποιημένο νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό μονόδρομο, που βρίσκει πλήρη εφαρμογή στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

 

blogger templates | Make Money Online