Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Αγωνιστικής Συνεργασίας προς τον Πρόεδρο, Γεν. Γραμματέα και τα μέλη της ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ



 

Προς τον Πρόεδρο, Γεν. Γραμματέα και τα μέλη της ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Εν όψιν της συζήτησης στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου σκούπα με τα προαπαιτούμενα με το οποίο εκτός των άλλων μεταβιβάζονται στο νέο υπερταμείο των δανειστών άλλες έξι (6) ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ) σε συνέχεια της αντίστοιχης ένταξης  ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ το καλοκαίρι , διαρρέεται δια του τύπου ότι στις επόμενες μέρες και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, την Τετάρτη, θα μεταφερθεί ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις, και το 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.
Σας υπενθυμίζω ότι στο ΔΣ της 16ης Ιουλίου 2015 έχουμε ομόφωνα εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική να προκηρύξει απεργία όταν ανακοινωθεί πώληση μετοχών του ΟΤΕ από το Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης είχαμε πει τότε ότι θα απαιτήσουμε από την ΓΣΕΕ να μπει επικεφαλής και θα συντονίσει όλες εκείνες τις ΔΕΚΟ που πάνε για ιδιωτικοποίηση. Επειδή η ΓΣΕΕ μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο και επειδή ένας άτυπος τέτοιος συντονισμός ομοσπονδιών ΔΕΚΟ, είχε χθες σύσκεψη στο cine Δεξαμενή, θεωρώ ότι δεν μπορεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ να απέχει από αυτές τις δράσεις και οφείλουμε όλοι να ανασκουμπωθούμε.  Προτείνω:
·        Να σταλεί επιστολή στην ΓΣΕΕ στην οποία να της ζητούμε να αναλάβει τον συντονισμό δράσης ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
·    Να επιδιωχθεί – ανεξάρτητα από τον βαθμό ανταπόκρισης της συνομοσπονδίας  - δευτεροβάθμιος συντονισμός με όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία των χώρων που πλήττονται από τις ιδιωτικοποιήσεις. Να συμμετάσχουμε στην σημερινή συγκέντρωση της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ στον σύνταγμα  και την αντίστοιχη συγκέντρωση της αυριανής τους απεργίας.
·        Να εκδοθεί ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους του ΟΤΕ στους οποίους να γνωστοποιείται η απόφαση για απεργία και η οποία θα δημιουργεί αγωνιστικό κλίμα.


Στέλιος Κυδωνάκης
Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας ΟΜΕ-ΟΤΕ



 

blogger templates | Make Money Online