Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Προσλήψεις στον ΟΤΕ - ΟΧΙ στο δουλεμπόριο και στην αναξιοκρατία

 Αθήνα 19-9-2016

 Προσλήψεις στον ΟΤΕ
ΟΧΙ στο δουλεμπόριο και στην αναξιοκρατία

Στα τέλη Ιουλίου ολοκληρώθηκε μια ακόμα «εθελούσια έξοδος» στον ΟΤΕ. Άλλοι 310 περίπου συνάδελφοι, κάτω από το βάρος κρυφών και φανερών εκβιασμών,  πήραν μια δύσκολη απόφαση που τους οδήγησε εκτός εταιρείας. Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια που γίνονται εθελούσιες στον ΟΤΕ, που δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της διοίκησης, τουλάχιστον αριθμητικά. Ο κανόνας μέχρι τώρα έλεγε ότι πολλοί περισσότεροι από τους αρχικά υπολογισμένους ελάμβαναν μέρος και αυτό επέτρεπε στην διοίκηση να αναπροσαρμόζει το budget προς τα πάνω. Οι λόγοι της χαμηλής συμμετοχής, μπορεί να είναι  τα νέα όρια ηλικίας του 3ου μνημονίου που άφησαν έξω  κάποιους ενδιαφερόμενους, η ανασφάλεια για το αν επίκειται νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό και  οι μεγάλες μειώσεις από τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που κάνει πλέον την συνταξιοδότηση μη ελκυστική.   Και για μας όμως που παραμείναμε στον όμιλο η κατάσταση χειροτέρεψε. Αυτά τα 310 ζευγάρια χέρια λείπουν και καθιστούν την καθημερινότητα των εργαζομένων πιο πιεστική.  Αν μάλιστα προσθέσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι με πρόσχημα τα capital controls δεν αντικαταστάθηκαν όλες οι θέσεις εργασίας από την περσινή εθελούσια - τουλάχιστον στο πεδίο και τα καταστήματα – μπορεί κανείς να φανταστεί την εργασιακή πίεση και την εντατικοποίηση που εφαρμόζεται στις υπηρεσίες.
Προσλήψεις λοιπόν ! Αλλά πόσες και πού; Και με ποιο τρόπο;  Νομίζαμε ότι το θέμα λύθηκε πέρυσι όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε την ΟΜΕ-ΟΤΕ για τον νέο αξιοκρατικό τρόπο προσλήψεων που μας παρουσίασε και για τον οποίο κανείς δεν διατύπωσε ενστάσεις. Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται – και μάλιστα με επίκληση της τριετούς ΣΣΕ – να επανέλθουμε στην αδιαφάνεια και στο γνώριμο καθεστώς της ρουσφετοκρατίας, από το γνωστό τρίγωνο διαπλοκής : Διοίκηση, κόμματα, μνημονιακές παρατάξεις ΟΜΕ-ΟΤΕ. Όλο και πληθαίνουν λοιπόν εσωτερικές προκηρύξεις θέσεων εργασίας στο πεδίο και στο δίκτυο καταστημάτων που απαιτούν ! προϋπηρεσία στον όμιλο ΟΤΕ. Η συσχέτιση των προσλήψεων εργαζομένων στο πεδίο και τα καταστήματα με τον όρο 22 της ΣΣΕ μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Αντιγράφουμε για τους κακόπιστους:
     «22. Η ΟΤΕ Α.Ε. κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας, θα προκηρύξει εσωτερικά θέσεις εξειδικευμένης εργασίας που απαιτούν τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η/και μεταπτυχιακό τίτλο, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες»

 Που σημαίνει ότι αυτή η αναφορά της ΣΣΕ δεν αναφέρεται στις προσλήψεις αλλά στις αναγνωρίσεις των πτυχίων συναδέλφων εντός του ομίλου που σταμάτησαν  αναιτιολόγητα με τον όρο 5 της ΣΣΕ του 1999! Αντί λοιπόν να λύσουν ένα χρονίζων πρόβλημα (της μη αναγνώρισης πτυχίων) επιχειρούν στο όνομα του προβλήματος να βολέψουν τα ρουσφέτια τους!
Ερωτούμε: Ποιος  επιτρέπει να  διαιωνίζεται το δουλεμπόριο μέσω Cosmote E-value, Mellon, ManPower κλπ στην θέση της OTEplus? Ποιος και για ποιο λόγο παραβιάζει την συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ για την διαδικασία προσλήψεων; Ποιος θεωρεί ότι η εργασία στα καταστήματα και στο πεδίο είναι εξειδικευμένη, χρήζει μεταπτυχιακού τίτλου και ως εκ τούτου ενεργοποιεί τον όρο 22 της ΣΣΕ; Ποιος εμποδίζει την προκήρυξη θέσεων εργασίας, ανοιχτή σε όλη την κοινωνία – αντικειμενική, αξιοκρατική και αμερόληπτη και την περιορίζει στους τέσσερις τοίχους του πελατειακού παρακράτους των γνωστών αγνώστων που νέμονται επί δεκαετίες προσλήψεις, προνόμια, μεταθέσεις, θέσεις ευθύνης κλπ;  Θεωρούμε ότι σε μια τέτοια διαδικασία σαφώς και μπορούν να πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές. Και μάλιστα στα πλαίσια της δομημένης συνέντευξης να μοριοδοτηθούν ως γνωρίζοντες σημαντικό τμήμα του τηλεπικοινωνιακού έργου. Άλλο όμως αυτό και άλλο να εμπεδωθεί η πεποίθηση στην κοινωνία ότι για να βρει δουλειά στον ΟΤΕ ένας πληροφορικάριος, ένας τηλεπικοινωνιακός μηχανικός,  ένας τεχνικός δικτύου ή εγκαταστάσεων, πρέπει να περάσει μια τουλάχιστον διετή θητεία στα call centers!!  
      
 Όχι στο νέο δουλεμπόριο και στο πελατειακό σύστημα προσλήψεων
 Αξιοκρατικές προσλήψεις στον ΟΤΕ ΤΩΡΑ

 

blogger templates | Make Money Online