Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΟΙΥΕ: 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 6.11.2016

 
Αθήνα, 2/11/2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 6.11.2016
 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές κάθε έτος.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση  της ΟΙΥΕ αποφάσισε την προκήρυξη  24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο, την Κυριακή 6.11.2016, ημέρα προγραμματισμένης Kυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων λόγω περιόδου προσφορών, όπως προβλέπει o Ν. 4177/2013.
Η μέχρι στιγμής εμπειρία από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι σαφής. Πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία, αναγκάζοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή.
Καλούμε τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις του κλάδου να στηρίξουν την απεργία στις 6 Νοέμβρη, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά.
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, συνεχίζουμε με ένταση και επιμονή για την πλήρη και ολική επαναφορά της Κυριακής – Αργίας.
 
Το αίτημά μας παραμένει πάντα επίκαιρο!
 
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
 
Για την ΟΙΥΕ

 

blogger templates | Make Money Online