Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η μετατροπή των χώρων δουλειάς μας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας δεν θα περάσει



Η μετατροπή των χώρων δουλειάς μας
σε φυλακή υψίστης ασφαλείας δεν θα περάσει

Με αφορμή την από 21/11/2016 ενεργοποίηση πρόσθετων συστημάτων φυσικής πρόσβασης στο συγκρότημα Παιανίας, η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ επισημαίνει στους συναδέλφους  ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι εντελώς απαράδεκτη κι έξω από κάθε νόμιμο πλαίσιο ασφάλειας και των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων.
Ο τρόπος με τον οποίο η Διοίκηση προχώρησε στην ενεργοποίηση των πρόσθετων μέτρων πρόσβασης, αφενός δυσχεραίνει  την πρόσβαση των συναδέλφων στο χώρο εργασίας τους κι αφετέρου υποβαθμίζει την προσωπικότητά τους.
Η ανασφάλεια της Διοίκησης προκειμένου να ελέγξει κάθε κίνηση  των συναδέλφων δημιουργεί εύλογες ανησυχίες και ερωτηματικά ως προς την ολοκληρωτική καταγραφή κάθε κίνησης των εργαζομένων, την απώλεια κάθε ίχνους ιδιωτικότητας, την επιπλέον εκτόξευση του εργασιακού άγχους και τελικά τη δημιουργία καταστάσεων απολύτως συναφείς με τα βιβλία του Όργουελ. Τις καταστάσεις αυτές, τις θεωρούσαμε υπερβολικές και ταυτόσημες με την επιστημονική φαντασία στα εφηβικά μας αναγνώσματα, αλλά δυστυχώς φαίνεται να αποτελούν το παρόν και το μέλλον (;) της εργασιακής μας ζωής, αν δεν αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Η συνεχής και αμετροεπής καταγραφή όλων των κινήσεων των εργαζομένων σε αρχεία, εκτός ότι μας προσβάλει με βάναυσο και απροκάλυπτο τρόπο, είναι και παράνομη σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Οι διπλοί έλεγχοι στους συναδέλφους με ΙΧ αυτοκίνητα,  μία με έλεγχο της κάρτας τους κατά την είσοδο στο συγκρότημα στις μπάρες φύλαξης, μια δεύτερη με υποχρεωτική χρήση της κάρτας τους αφού σταθμεύσουν στο υπόγειο παρκινγκ για να έχουν πρόσβαση στα ασανσέρ, αλλά και η χρήση υπηρεσιακής κάρτας για την πρόσβαση από κτίριο σε κτίριο, δεν εξυπηρετούν απολύτως κανένα ζήτημα ασφάλειας, παρά μόνο εντείνουν την ταλαιπωρία και δημιουργούν ψυχολογία "στρατοπέδου" στους συναδέλφους. Ίσως, βέβαια, κάποιοι να πιστεύουν ότι το συγκρότημα Παιανίας είναι στρατόπεδο κι ότι ο κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να κτυπά την κάρτα του ακόμη και για να πάει μέχρι την τουαλέτα. Το φαινόμενο ιδιωτών security στις εξόδους κινδύνου του συγκροτήματος, μας δημιουργεί επιπλέον υποψίες προς αυτήν την κατεύθυνση…
Τους ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ την μετατροπή των εργασιακών μας χώρων, σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Η οικονομική υποδούλωση της χώρας δεν θα οδηγήσει στον εξευτελισμό των προσωπικοτήτων μας και στη δημιουργία νέων γενιών δουλοπάροικων, που η ζωές τους θα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στις Πολυεθνικές Εταιρίες.
Καλούμε την Διοίκηση να αποσύρει άμεσα τα μέτρα αυτά!
Καλούμε τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ και την OME-OTE αφού δεν μπορούν να αποτρέψουν  τη διαρκή μισθολογική μας υποβάθμιση, επιτέλους ας αποτρέψουν την υποβάθμιση της εργασιακής μας ζωής, ας υπερασπίσουν την αξιοπρέπειά μας.
Καλούμε τους συνάδελφους σε αγωνιστική εγρήγορση!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

 

blogger templates | Make Money Online