Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 2/11/16
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στη ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας για την εξαγγελία 24ωρης Πανεργατικής απεργίας, για την αντιμετώπιση της επιδίωξης δανειστών και κυβέρνησης για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την πλήρη εξαέρωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει πρότεινε:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Στις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για 8/12 και από το ΠΑΜΕ στις 24/11 ή και ενδιάμεσα αποδεχόμαστε όποια ημερομηνία αρκεί να υπάρξει σαφές και προσδιορισμένο πλαίσιο πρωτοβουλιών ικανό να δημιουργήσει το αναγκαίο κλίμα για την επιτυχημένη και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Εκ νέου προσπάθεια για συνεννόηση με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ για εξεύρεση κοινής ημερομηνίας.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • Συσκέψεις με τα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας καθώς και τις Ομοσπονδίες που θα διενεργηθούν σε 4 μεγάλες περιφέρειες και ανάληψη συνδικαλιστικών δράσεων που θα προηγηθούν σε κάθε πόλη.
  • Αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Αθήνα και σε επιλεγμένους χώρους που θα σηματοδοτούν τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά τον επερχόμενο αγώνα για την επιβίωση της εργατικής τάξης.
  • Ξεχωριστή σύσκεψη με τα συνδικάτα στις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο νέο υπερταμείο με καθεστώς αποικιοκρατικής εξάρτησης.
 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Προσπάθεια για την συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως της ΓΕΣΕΒΕ ώστε να δημιουργηθούν οι όροι γενικευμένης αντίστασης.
Για την ιεράρχηση ευρύτερα των λαϊκών αναγκών:
·         Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία και επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος που απειλείται εκ νέου παρά τις «διαβεβαιώσεις» Κατρούγκαλου.
·         Προστασία της πρώτης κατοικίας εργαζομένων και συνταξιούχων είτε απειλούνται από τις τράπεζες και τα αρπακτικά είτε από κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΡΧΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

 

blogger templates | Make Money Online