Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas - Και αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Αγωνιστική αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Cyta!
01/12/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η χθεσινή στάση εργασίας, η πρώτη στην Cyta Hellas, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεκάδες συνάδελφοι, σε όλη την χώρα, μέλη και μη του Σωματείου, εργαζόμενοι στην Cyta και επινοικιαζόμενοι, μερικής και πλήρους απασχόλησης στις 12:00 σηκωθήκαμε από τα γραφεία μας και, απέχοντας από την εργασία μας, διεκδικήσαμε την διασφάλιση των ζωών μας.
Ολόκληρα τηλεφωνικά κέντρα (ΚΤΤΕ, Τηλεπωλήσεις, Retention, Μεταπωλητές, ΥΤΕΠ, ΥΚΤΤΕ) κατέβασαν τα ακουστικά δημιουργώντας αμηχανία  στην εργοδοσία που προσπαθούσε ανεπιτυχώς να εκτρέψει άλλου τις κλήσεις για να μην χαλάσει την «αψεγάδιαστη» εικόνα της στους πελάτες.
Στις εισόδους των κτιρίων της Λ. Αλεξάνδρας και της Μεταμόρφωσης αναρτήθηκαν πανό που έκαναν γνωστά τα αιτήματά μας και περαστικός κόσμος ενημερώθηκε προφορικά αλλά και με το διαμοιρασμό ανακοινώσεων για την επικείμενη πώληση της εταιρείας και το μπαράζ απολύσεων στο οποίο έχει προβεί η εργοδοσία.
Μαζί μας στάθηκαν και συνάδελφοι από όλα τα σωματεία των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και αλληλέγγυοι από άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες. Το ΣΕΤΗΠ, το ΠΑΣΕ WIND, το Σωματείο Εργαζομένων Forthnet – Netmed, το Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM, το Σωματείο Εργαζομένων στην 360 Connect, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ, το ΠΑΣΕ Vodafone εκτός από τα ψηφίσματα στήριξης που μας απέστειλαν (μπορεί να τα βρείτε στο τέλος της ανακοίνωσης), στήριξαν και έμπρακτα την στάση με σημαντικό αριθμό αλληλέγγυων συναδέλφων.
Και αυτό συνάδελφοι ήταν μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα που η εργοδοσία προσπαθεί να μας στερήσει. Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση στην οποία θα απαιτήσουμε ανάκληση των απολύσεων και των μη ανανεώσεων συμβάσεων και την διασφάλιση των μισθών μας και των θέσεων εργασίας μέσω ΕΣΣΕ.
Συνάδελφοι για να φτάσουμε όμως στην ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουμε θέσει είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας στις δράσεις του Σωματείου. Σας καλούμε να δώσετε το ίδιο δυναμικό παρών που δώσατε στη χθεσινή στάση εργασίας και στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.
Να δείξουμε πως είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να κατοχυρώσουμε το μέλλον μας!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Το ΔΣ του Σωματείου

 

blogger templates | Make Money Online