Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή Πολιτιστικής Δημιουργίας για τις Απολύσεις στο ΠΚΕ-ΟΤΕ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ Δ.Σ. ΠΚΕ-ΟΤΕ



                                                                                                                                 Αθήνα, 05/01/2017
Προς:                Πρόεδρο Δ.Σ. ΠΚΕ-ΟΤΕ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Ευανθία Αντωνέλου
                          Γραμματέα Δ.Σ. ΠΚΕ-ΟΤΕ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Σοφία Ασιακίδου
Κοινοποίηση:  Δ.Σ. ΠΚΕ-ΟΤΕ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Στις 29/12/2017 με πρωτοβουλία σας πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. δια περιφοράς, για οποίο μας αποστείλατε σχετικό πρακτικό στο οποίο περιγράφετε τις απολύσεις του προσωπικού των κυλικείων, ενόψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης του ΠΚΕ-ΟΤΕ
Παρά το γεγονός ότι έκτοτε έχει μεσολαβήσει μία εβδομάδα, δεν έχετε προβεί σε κοινοποίηση προς το Δ.Σ., των τοποθετήσεων των μελών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και εν γένει τα πρακτικά του Συμβουλίου.
Από διαρροές ενημερωθήκαμε ότι παρά το γεγονός ότι δεν πετύχατε ούτε την πλειοψηφία των 2/3, όπως περιγράφεται ρητά και στο καταστατικό, προβήκατε εν τέλει στις απολύσεις των εργαζομένων.
Διαδίδετε δε ψευδώς, τόσο προς τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του Π.Κ., όσο και προς τους απολυθέντες εργαζόμενους ότι η παράταξή μας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, έχει συμφωνήσει ως προς την παραπάνω απόφαση σας. Το γεγονός δε, ότι δεν έχετε προβεί σε κοινοποίηση των επίσημων τοποθετήσεών μας, μας προκαλεί, εκτός από θλίψη, για την ακόμα μια φορά ανεπάρκειά σας να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, έντονο προβληματισμό ως προς το τι μεθοδεύετε πίσω από τις πλάτες τις δικές μας, των μελών και των εργαζομένων μας.
Είναι προφανές ότι ο σκοπός σας είναι ευτελής, μικροπολιτικός και απόλυτα ιδιοτελής.
Επιδιώκεται με αυτό τον τρόπο, αφενός μεν να μοιραστείτε την ευθύνη για τον πραξικοπηματικό τρόπο λειτουργίας σας, αφετέρου να μας πλήξετε πολιτικά και προσωπικά.
Για όσους λοιπόν δεν κατάλαβαν ή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τη στάση μας την επαναλαμβάνουμε:
Στην ψηφοφορία δηλώσαμε ΑΠΟΧΗ. Η αποχή σημαίνει αποχή. Ούτε ΝΑΙ, ούτε ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, ούτε ΙΣΩΣ. Δεν προσμετράται στα ΝΑΙ, δεν σας διευκολύνει, δε σας επιτρέπει να απολύσετε γιατί δεν έχετε την πλειοψηφία των 2/3. Επίσης καταθέσαμε για τα πρακτικά τις προτάσεις μας από τις οποίες σας παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα:
«Οι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι στα κυλικεία δεν έχουν ευθύνες για το οικονομικό πρόβλημα του ΠΚΕ-ΟΤΕ και δεν νοείται να κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι μαζί τους, δεν θα συναινέσουμε σε μειώσεις των μισθών τους και δεν θα συμφωνήσουμε σε καμιά λύση η οποία δεν τους συμπεριλαμβάνει»
Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις Πολιτιστική Αλλαγή (ΠΑΣΚΕ) & ΔΑΠΚΕ (ΔΑΚΕ):
·     Για την οικονομική κατάρρευση του Πολιτιστικού Κέντρου
·     Για την εμμονική τους άρνηση να αλλάξουν το καταστατικό και να επιτρέψουν την εγγραφή των συνταξιούχων ως ισότιμων μελών.
·     Για την διαχρονικά πραξικοπηματική τους στάση να μη σχηματίζουν αναλογικά-αντιπροσωπευτικά προεδρεία.
·     Για την ανήθικη πρακτική τους να ερμηνεύουν την στάση μας κατά πως τους βολεύει.
·     Γιατί αντικαταστατικά προχώρησαν σε απολύσεις προσωπικού χωρίς την έγκριση του Δ.Σ
Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα
·       Στην κοινοποίηση των πρακτικών του Δ.Σ. της 29/12/2017
·       Στην σύγκλιση νέου Δ.Σ.
Υ.Γ. μη διανοηθείτε να συνεχίσετε τα παίγνια και απέναντι στους ωρομίσθιους δασκάλους  του Π.Κ. Απαιτούμε να προβείτε άμεσα στην επαναφορά των αρχικών συμβάσεων τους, χωρίς μειώσεις ωρών και μισθών.
Για την Πολιτιστική Δημιουργία
Τα μέλη του Δ.Σ.
Στάικου Σέβη                     Μπούτση Βίκυ

 

blogger templates | Make Money Online