Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΕΑΚ-ΓΣΕΕ: Οι δανειστές ζητούν να ισοπεδώσουν τα πάντα - Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχτεί ότι της ζητούν - Η ΓΣΕΕ να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες τώρα

 
(6/3/2017)
 ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ
 Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΡΑ

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από το σήριαλ της 2ης αξιολόγησης από τους δανειστές, η οποία είναι απλώς θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί, παρά την επικοινωνιακή αντίσταση και τη δήθεν διαπραγμάτευση που κάνει η Κυβέρνηση.
Οι δανειστές με νέα επιθετικότητα και αφού κατάφεραν για ακόμα μια φορά να καταστήσουν το ακραίο νεοφιλελεύθερο ιερατείο του ΔΝΤ κυρίαρχο των «διαπραγματεύσεων» ζητούν να ισοπεδώσουν τα πάντα, να καταστρέψουν οτιδήποτε έχει μείνει ζωντανό στην οικονομία, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ΔΝΤ και Ε.Ε.:
·         Απαιτούν και εκβιάζουν για  μέτρα ύψους 3,6 δις Ευρώ (2% του ΑΕΠ), καταδικάζοντας τη χώρα σε αέναη λιτότητα και δέσμια της αποπληρωμής μέχρι τελευταίας δεκάρας του δημοσίου χρέους.
·         Απαιτούν και εκβιάζουν για  νέα μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 Ευρώ, δηλαδή να φορολογείται ακόμα και ο μισθός των 350 Ευρώ! ή το επίδομα ανεργίας, καταδικάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια τον ελληνικό λαό
·         Απαιτούν και εκβιάζουν για  να πετσοκοπούν για μια ακόμα φορά οι συντάξεις, αρχίζοντας από την προσωπική διαφορά.
·         Απαιτούν και εκβιάζουν για να μην αλλάξει τίποτε στις εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις, αντίθετα επιδιώκουν να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις, να καταργηθεί η Απεργία και να διαλύσουν ακόμα και αυτά τα λίγα δικαιώματα που έχουν μείνει όρθια.

Και δε σταματούν εδώ!

·         Απαιτούν και εκβιάζουν για 5.000 νέες απολύσεις στο Δημόσιο, αρχίζοντας από τους συμβασιούχους, ζητούν ακόμα απολύσεις όσων  εργάζονται σε προγράμματα του ΕΣΠΑ που δε βαρύνουν τον προϋπολογισμό!
·         Απαιτούν και εκβιάζουν για νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο τομέα

*********
Απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό, η Κυβέρνηση από τη μια προσπαθεί αμήχανα να δείξει σε επικοινωνιακό επίπεδο ότι αντιστέκεται, ενώ από την άλλη είναι έτοιμη να δώσει στους δανειστές ότι της ζητήσουν όπως συμφώνησε άλλωστε στο τελευταίο Eurogroup. Απλώς είναι θέμα χρόνου και νέου «επικοινωνιακού περιτυλίγματος»

*********
 Όμως και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι για μια ακόμα φορά απούσα απέναντι σε αυτή, τη νέα καταστροφική εξέλιξη για την οικονομία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Τα όργανα της Συνομοσπονδίας δε συνεδριάζουν.
Καμία κουβέντα δε γίνεται για την οργάνωση της αντίστασης απέναντι στη νέα λαίλαπα.
Καμία κουβέντα δε γίνεται για αγωνιστική απάντηση αντίστοιχης της νέας ολομέτωπης επίθεσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Ζητούμε τώρα από τη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ:
·         Να συγκαλέσει άμεσα όλα τα όργανα (Εκτελεστική Επιτροπή, Δ.Σ, Γενικό Συμβούλιο) για να εξεταστεί η κατάσταση μαζί με το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
·         Να σχεδιαστεί ένα συνεκτικό και καλά προετοιμασμένο σχέδιο αγωνιστικής απάντησης απέναντι στους δανειστές και την Κυβέρνηση
·         Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου με τα συνδικάτα, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους και όλους όσους πλήττονται από τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα των Μνημονίων.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!


 

blogger templates | Make Money Online