Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αποτίμηση και συμπεράσματα από το έκτακτο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ




Αποτίμηση και συμπεράσματα από το έκτακτο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Σε μια περίοδο που τα δικαιώματα της εργατικής τάξης δέχονται γενικευμένη επίθεση από την εργοδοσία και τις μνημονιακές πολιτικές, το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ έχει «εγκαταλείψει τα εγκόσμια» και συνεχίζει με απίστευτη μακαριότητα  να ομφαλοσκοπεί και να αναλώνεται σε ασήμαντες αντιπαλότητες. Το περασμένο σαββατοκύριακο με διαδικασίες που επιεικώς  θα χαρακτηρίζαμε ως εκφυλιστικές και που περιγράψαμε σε σημείωμά μας, το τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, μετετράπη σε εκλογικό, με ευθύνη τόσο της ΑΚΕ (ΔΑΚΕ) όσο και του ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ) .
Τα αποτελέσματα του έκτακτου εκλογικού συνεδρίου αναλυτικά


2017
2015
2017
2015
2017
2015


Ψήφοι
Έδρες ΔΣ
Έδρες ΕΕ
1
AKE (ΔΑΚΕ)
46
41
15
13
6
5
2
ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ)
32
38
10
12
4
5
3
Αγωνιστική Συνεργασία  - Ενωτική σ.κ.
17
17
5
5
2
2
4
ΕΣΚ-ΟΤΕ
10
10
3
3
1
1
5
ΑΣΕ-ΟΤΕ
7
7
2
2
-
-
6
Παν. Κούτρας (ΠΑΣΚΕ)
1
-
-
-
-
-

ΣΥΝΟΛΟ
113
113
35
35
13
13

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει, υπάρχει μετατόπιση ψήφων από το ΣΥΝ1 στην ΔΑΚΕ χωρίς να έχει μεσολαβήσει εκλογική διαδικασία παρά μόνο σε ένα σωματείο με ένα σύνεδρο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σύνεδροι που εξελέγησαν τον Μάιο του 2015 με μια παράταξη, προσχωρήσαν ή ψήφισαν άλλη παράταξη χωρίς αυτό να συνοδεύεται από μια διακήρυξη αρχών ή θέσεων που να αιτιολογεί την απόφασή τους. Πρόκειται για προσβλητική ενέργεια για τους εργαζόμενους που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στους συγκεκριμένους συνέδρους που ελπίζουμε στις επικείμενες εκλογές να μην μείνει αναπάντητη από τους συναδέλφους. Μεγαλύτερη ευθύνη όμως από τους πολιτικούς γυρολόγους έχουν οι παρατάξεις «υποδοχείς» αυτών των πρακτικών. Αν αναρωτιούνται κάποιοι για την απαξίωση που εισπράττει ο συνδικαλισμός – ειδικά αυτή την εποχή – ίσως εδώ είναι απάντηση.
Το «νέο» Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ οφείλει να αντιστρέψει το κλίμα αποστροφής στα συνδικάτα, που δημιούργησαν τα έργα και οι ημέρες των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού διδύμου των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ.
Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η Αγωνιστική Συνεργασία. Σε αυτή την λογική θα είναι οι δικές μας προτάσεις. Εκεί θα κατατείνει η δράση μας, έχοντας στον νου μας, τις δυσκολίες που απορρέουν από την πολιτική συγκυρία, την εργοδοτική επιθετικότητα, την ανάγκη για να δοθεί η μάχη για την συλλογική σύμβαση με όρους κινήματος. Μακριά από την λογική της ανάθεσης και τα εκφυλιστικά φαινόμενα που ακόμα μια φορά επισκίασαν την ανάγκη για διάλογο, προτάσεις και αγωνιστική προοπτική.          

 

blogger templates | Make Money Online