Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΘ 2017: Να ξαναπιάσουμε το νήμα της αγωνιστικής αντίστασης! - Όχι στην ηττοπάθεια και στην απογοήτευση! - Ναι στους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών



ΔΕΘ 2017
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017

Να ξαναπιάσουμε το νήμα της αγωνιστικής αντίστασης!
Όχι στην ηττοπάθεια και στην απογοήτευση!
Ναι στους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Άνεργοι, Νέοι, Συνταξιούχοι,
Η χώρα μας, οι εργαζόμενοι, η πλειοψηφία της κοινωνίας μας είναι ήδη εδώ και 8 χρόνια εγκλωβισμένοι στις γνωστές και στις ακραία αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές, που μας επιβάλλουν τιμωρητικά οι δανειστές και το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο του κεφαλαίου που εκπροσωπούν οι «θεσμοί» (ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ, ΕΣΜ). 
Είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι στις αδιέξοδες πολιτικές των συνεχών Μνημονίων που έβαλε το ΠΑΣΟΚ και συνέχισαν να εφαρμόζονται χωρίς σταματημό και με τις επόμενες κυβερνήσεις  (ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ).
Αυτές οι μνημονιακές πολιτικές μας έχουν εδώ και 8 χρόνια βάλει σε ένα απάνθρωπο καθεστώς που μας εξοντώνει.
Ένα καθεστώς συνεχούς λιτότητας, μεγάλης φτώχειας, δυσβάστακτης κοινωνικά ανεργίας, δραστικής μείωσης των μισθών και των συντάξεών μας, ουσιαστικής κατάργησης των συλλογικών μας συμβάσεων και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών μας σχέσεων, πρωτοφανούς φορολεηλασίας στους κόπους μιας ζωής.
Η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες ευθύνες για την αποδοχή και εφαρμογή των Μνημονίων σε βάρος των εργαζομένων και της Κοινωνίας παρά τις δεσμεύσεις της.
Καθημερινά, η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων της φορολεηλασίας, της μείωσης μισθών – συντάξεων, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, της καθιέρωσης μιας αγοράς εργασίας – ζούγκλας και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, όχι μόνο έχει κάνει φτωχότερους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές τάξεις, τους αλλά ταυτόχρονα τους έχει εξωθήσει πια σε ένα κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο που δύσκολα μπορεί να αλλάξει.
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη θεσμοθετήσει (Μάιος 2017) τα αντιλαϊκά μέτρα του λεγόμενου συμπληρωματικού Μνημονίου ή της 2ης αξιολόγησης και τα οποία περιλαμβάνονται στο Ν. 4472/17.
§     μετά την 1/1/2019 θα γίνει νέα μείωση μισθών και συντάξεων, μέσω: α) της μείωσης του αφορολόγητου (από 8.637€ στα 5.600€), β) του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων και γ) της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς
§     θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και κερδοφόρων υπηρεσιών του δημοσίου που σχετίζονται με τα αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της ηλεκτρικής ενέργειας και της ασφάλισης.
§     Θα προχωρήσει το ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών,
§     Θα θεσμοθετηθεί ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματός τους, μέσω της αλλαγής του ν.1264/1982, η διεύρυνση της μερικής, ελαστικής εργασίας και εκ περιτροπής εργασίας και η διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να αντισταθούμε με αγώνα, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας, να διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα μια διαφορετική πολιτική: για τη χώρα, για την οικονομία με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων που φεύγουν στο εξωτερικό, της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας που έχει πληγεί από τα συνεχή Μνημόνια.
Να πούμε ΟΧΙ
στα νεοφιλελεύθερα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και στην αντίληψη ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση όπως θέλουν το ΔΝΤ, ΕΕ και όλοι οι θεσμοί.
Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τα συνδικάτα μας, τη ταξική συλλογική μας δράση με πλατιά ενωτικά μαζικά χαρακτηριστικά και μακριά από τις λογικές της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και της αδράνειας που χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά μακριά και από λογικές που μας διαιρούν, έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε και να νικήσουμε. Δυστυχώς αυτό που έχει εκπέμψει το συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι σήμερα και ειδικά η ΓΣΕΕ μέσω της ηγετικής της πλειοψηφίας είναι μια θολή εικόνα
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να συνεχίζει την τακτική της αδράνειας, της αφωνίας, της ακινησίας, της μη στήριξης στην πράξη των αποφάσεων για μεγάλες πανεργατικές απεργίες. Ούτε μπορούν να συνεχίζονται οι αδιέξοδες, διαχωριστικές τακτικές ορισμένων δυνάμεων όπως το ΠΑΜΕ, με το συστηματικό τους «απομονωτισμό», την επιμονή τους σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, τις συνεχείς αρνήσεις για ενότητα στη δράση.
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ και τη δύναμη μας μπορούμε. Είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι μαζί με την κοινωνική συμμαχία όλων όσων πλήττονται από τα Μνημόνια (συνταξιούχοι, νέοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες) που για χρόνια αντιστεκόμαστε στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που καταφέραμε και ταρακουνήσαμε όλες τις Κυβερνήσεις των Μνημονίων, που μπορούμε και σήμερα να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές.
ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ü    Να καταργήσουμε τα Μνημόνια και τα νεοφιλελεύθερα – αντεργατικά μέτρα της λιτότητας, της φτώχιας, της ανεργίας και της εργασιακής ζούγκλας
ü    Να επιβάλλουμε μια διαφορετική προοδευτική οικονομική και κοινωνική πολιτική υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και της πλειοψηφίας της Κοινωνίας μας
ü    Να επαναφέρουμε τις συλλογικές μας συμβάσεις, τα εργασιακά μας και ασφαλιστικά μας δικαιώματα
ü    Να καταργήσουμε στην πράξη την ευελιξία της εργασίας: ΜΟΝΙΜΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ 5ΝΘΗΜΕΡΟ – 40ΩΡΟ. ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ!
ü    Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές σχέσεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Αξιοπρεπή επιδόματα ανεργίας και κοινωνική πρόνοια για τους πιο αδύναμους!
ü    Να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τη δημόσια Υγεία και Παιδεία για εμάς και τα παιδιά μας
ü    Να υπερασπίσουμε τον πραγματικά Κοινωνικό χαρακτήρα των Δημόσιων Επιχειρήσεων ενάντια στην εκποίηση και το ξεπούλημά τους στους ιδιώτες

Η παράταξη μας σας καλεί σε εκδήλωση -συζήτηση στην Αίθουσα του Ε.Κ.Θ. στις 6 μ. μ. την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΩΡΑ 18.00


 

blogger templates | Make Money Online