Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η Εργοδοτική Τρομοκρατία δεν θα περάσει – Όλοι στην Απεργία


Αθήνα 27-10-2017
Η Εργοδοτική Τρομοκρατία δεν θα περάσει – Όλοι στην Απεργία
Συναδέλφισες Συνάδελφοι,
Η διοίκηση του ΟΤΕ θορυβημένη από την διαφαινόμενη επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης στις 30 και 31 Οκτωβρίου, αντιδρά σπασμωδικά και προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Πιέζει τους εργαζόμενους στα Τεχνικά Τμήματα σε όλη την χώρα, ώστε να δηλώσουν εκ των προτέρων την πρόθεσή τους σχετικά με την συμμετοχή τους στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενθαρρύνοντας έτσι έμμεσα την απεργοσπασία. Προειδοποιούμε την διοίκηση να πάψει να μπαίνει εμπόδιο στην νόμιμη άσκηση του δικαιώματος στην απεργία, το οποίο οι συνάδελφοι θα ασκήσουν μαζικά, παρά τις προσπάθειες της διοικητικής  νομεκλατούρας, να στήσει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό και να μειώσει όσο μπορεί περισσότερο τα αποτελέσματα της κινητοποίησής μας. Απαντάμε στις πιέσεις αγωνιστικά και ασκούμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας να δηλώσουμε την απεργία στο HCM μέχρι και το πρωί της 30ης Οκτωβρίου.
Καταγγέλλουμε επίσης τις απειλές, τους εκφοβισμούς και το σκαιό ύφος μεγαλοστελεχών  της εταιρίας, που επισκέπτονται τα Τεχνικά Τμήματα της Αττικής αυτήν την εποχή και απευθύνονται στους εργαζόμενους με ψευτοκουτσαβάκικο ύφος λέγοντας με απύθμενο θράσος: «Αυτή είναι η κατάσταση και σε όποιον δεν αρέσει, οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα...»
Στέλνουμε μήνυμα στην διοίκηση και σε όλες  τις κατευθύνσεις, με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, με την περιφρούρηση του αγώνα μας, με την αλληλεγγύη μας. Η αδράνεια , η ανάθεση  και ο εφησυχασμός δεν πρόκειται να μας  λύσουν κανένα πρόβλημα ούτε τωρινό ούτε και μελλοντικό. Ο Αγώνας μας είναι δίκαιος και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη.
Τέλος εν όψη των εξελίξεων και της δυναμικής διεκδίκησης που έχει αποφασιστεί από την ΟΜΕ-ΟΤΕ με απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων πέραν της  48ωρης  απεργίας και έχοντας στο νου μας το δυσμενές οικονομικό περιβάλον που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία και στους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, προτείνουμε την ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ  για τους συμμετέχοντες στην απεργία συναδέλφους  μας σε ένα  πλαίσιο που θα συνδιαμορφώσουμε στα όργανα του σωματείου μας  για το σύνολο των  κινητοποιήσεων που θα κάνουμε.
Απαντάμε στην εργοδοτική τρομοκρατία με την αλληλεγγύη μας
Απαντάμε στην αδιαλλαξία με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30-31 Οκτωβρίου και στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 30/10 στις 10:00 προσυγκέντρωση στο ΝΥΜΑ και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας
Την Τρίτη 31/10 στις 10:00 συγκέντρωση στην είσοδο του Διοικητικού Μεγάρου

 

blogger templates | Make Money Online