Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Τέλος στο κατενάτσιο! Παίξτε μπάλα επιτέλους!




Αθήνα 23-11-2017
Τέλος στο κατενάτσιο! Παίξτε μπάλα επιτέλους!
Χρειάζεται να έχεις μεγάλο ταλέντο (και μεγάλο θράσος) για να σπαταλάς  τον χρόνο με τον τρόπο που το κάνει η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Πέρασαν ήδη είκοσι τρεις ημέρες, από την πραγματοποίηση της επιτυχημένης 48ωρης απεργίας  για την συλλογική σύμβαση. Οι εργαζόμενοι από τότε περιμένουν εναγωνίως να δουν, είτε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, είτε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που διοίκηση του ΟΤΕ εξακολουθήσει την αδιάλλακτη στάση της. Αντί  αυτού οι (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) αρνούνται πεισματικά να συγκαλέσουν το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Έτσι μετά τον πρωτοφανή εμπαιγμό της διοίκησης του ΟΤΕ με τις αδιανόητες απαιτήσεις της για μειώσεις μισθών και για μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι αισθάνονται να τους εμπαίζουν και οι υποδυόμενοι τους «σκληρούς διαπραγματευτές» επικεφαλείς των (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ). Γιατί τι άλλο από εμπαιγμός είναι το ραντεβού για νέα συνάντηση να ορίζεται την 1η του Δεκέμβρη, ένα ολόκληρο μήνα μετά από την απεργία.
Η Αγωνιστική Συνεργασία τόσο στην Εκτελεστική Επιτροπή της 31ης Οκτωβρίου που έγινε στο Μέγαρο στο Μαρούσι, όσο  και στην διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή της 16ης Νοεμβρίου ζήτησε την άμεση και επείγουσα σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, του μόνου αρμόδιου δηλαδή οργάνου, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Δεν μπορούμε να καλλιεργούμε αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι η τακτική εξευμενισμού της διοίκησης του ΟΤΕ θα φέρει αποτελέσματα και αποτελεί ολέθριο σφάλμα  η υιοθέτηση διαπραγματευτικών τρυκ επιπέδου «κατενάτσιο». Όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της ΣΣΕ 2015-2017 τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν και ο μόνος που θα ωφεληθεί από την σπατάλη πολύτιμου χρόνου είναι η εργοδοσία. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι το  πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το εργατικό δίκαιο στα χρόνια των μνημονίων έχει αλλάξει επί τα χείρω. Οι παρεμβάσεις που έγιναν κατ απαίτηση των δανειστών έχουν παραλύσει επί της ουσίας τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και έχουν απορυθμίσει την αγορά εργασίας πλήρως. Σαν συνέπεια η εργοδοτική πλευρά έχει στα χέρια της σοβαρά εργαλεία και με αυτά πορεύεται. Η δική μας πλευρά έχει ως κυριότερο διαπραγματευτικό χαρτί την ενότητα, την  αγωνιστικότητα, την μαχητικότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων.
Προσοχή όμως κύριοι της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ! Αυτή η ανοχή στην αδράνεια και τον εφησυχασμό και η ασυλία στο όνομα της ενότητας, δεν είναι ανεξάντλητα!  Οι εργαζόμενοι δεν είναι αφελείς (τουλάχιστον όχι όλοι) και απαιτούν να δουν «φώς στην άκρη του τούνελ». Καλή σύμβαση δεν μπορεί να επιτευχθεί με κολπάκια. Η συνέχιση της καθυστέρησης θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια εσωστρέφεια, απογοήτευση και αποσυσπείρωση.  Απαιτήθηκε πολύ δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της τελευταίας μαζικής απεργιακής κινητοποίησης και ουδείς δικαιούται να σπαταλήσει αυτήν την σπουδαία παρακαταθήκη.
Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός τόσο από την διοίκηση του ΟΤΕ, όσο και από τους συνεταίρους του συνδικαλιστικού δικομματισμού (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ).
Απαιτούμε να επανέλθει ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα.
Άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ με εισήγηση την συνέχιση, αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα.
Τραβήξανε ψηλά πολύ ψηλά,  Δύσκολο πια να χαμηλώσουνε…

 

blogger templates | Make Money Online