Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αθλιότητες των (Δ)ΑΚΕ – ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) στο 44ο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ


Αθήνα 24-5-2018
Αθλιότητες των (Δ)ΑΚΕ – ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) στο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Το 44ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20/5 χωρίς να ασχοληθεί στις τρεις μέρες που διήρκησε με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Οι δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού (Δ)ΑΚΕ – ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ), αφήσαν όπως πάντα τα προβλήματα των εργαζόμενων την άκρη και αδιαφορώντας για την κρισιμότητα της περιόδου, αξιοποίησαν  για πολλοστή φορά όλα τα μέσα όπως συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και σπάσιμο ψηφοδελτίων, προκειμένου με απαράδεκτους και ανήθικους τρόπους να νοθεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι πρακτικές αυτές πλήττουν για πολλοστή φορά το όποιο κύρος και αξιοπιστία έχει απομείνει στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΟΤΕ προχωράει σε νέες τρομοκρατικές απολύσεις με το άρθρο 13 του ΕΚΠ, η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, παραβιάζεται το συμβατικό ωράριο εργασίας και oι κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας, δεν γίνονται προσλήψεις αλλά οργιάζει το δουλεμπόριο και το outsourcing, γενικεύεται το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα με το αξιολόγιο, την στοχοθεσία και τα νέα εργαλεία ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων (Agile).  
Για να δώσουμε μια εικόνα της «ποιότητας της συζήτησης» και των επιχειρημάτων που παρουσιάστηκαν, αναφέρουμε ενδεικτικά: Στην έναρξη του συνεδρίου επιχειρήθηκε από το ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) να απονομιμοποιηθεί σύνεδρος της (Δ)ΑΚΕ από το σωματείο της πληροφορικής, κάνοντας αντιμετάθεση επιχειρημάτων με την (Δ)ΑΚΕ! Δηλαδή η κάθε παράταξη υιοθέτησε την επιχειρηματολογία της άλλης στο παρελθόν χωρίς να ντρέπονται. Διαφωνία για την διαφωνία ή «δίνοντας μαθήματα στον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού».  Με θέατρο του παραλόγου τελείωσε και το συνέδριο. Η (Δ)ΑΚΕ δεν υπερψήφισε ψήφισμα που κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία που κατήγγειλε τις μαζικές δολοφονίες αόπλων Παλαιστινίων διαδηλωτών από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, με το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να καταδικάζονται στο ίδιο ψήφισμα και οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα !! 

Εκεί όμως που οι εκπρόσωποι του σάπιου και εκφυλισμένου συνδικαλιστικού κατεστημένου τα έδωσαν όλα, ήταν στο μαγείρεμα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Η (Δ)ΑΚΕ κατέβασε (από κοινού με τον κλώνο των «ακομμάτιστων») τέσσερα (!) ψηφοδέλτια για το ΔΣ κλέβοντας έτσι μια έδρα από την ΕΣΚ. Η ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ)  κατέβασε δύο ψηφοδέλτια για την ΓΣΕΕ κλέβοντας επίσης την έδρα της ΕΣΚ. Επίσης η ΠΑΣΚΕ κατέβηκε με τρία ψηφοδέλτια στο ΔΣ της ΟΜΕ ενώ δεν είχε κίνητρο για να το κάνει. Ο ανομολόγητος στόχος μια τέτοιας επιλογής ήταν να εξυπηρετήσει την συνεταίρο της (Δ)ΑΚΕ στον σχεδιασμό της, να «σπάσει» στα τέσσερα και να παραμείνει πρώτη!
Η Αγωνιστική Συνεργασία επιβεβαίωσε  για τρίτη φορά από το 2012 την συνεργασία της με την Ενωτική σ.κ. ΕΕΤΕ-ΟΤΕ. Η συνεργασία αυτή δεν αποτελεί ευκαιριακή συγκόλληση, αλλά δοκιμάζεται επί σειρά ετών με θετικά αποτελέσματα. Όσοι μιλούν για ανίερες συμμαχίες, ας αναρωτηθούν για την δική τους μηδενική πολιτική συμμαχιών αλλά και για το πόσο ωφέλησε τους ίδιους τους εργαζόμενους η υπεράσπιση της «καθαρότητας» και του απομονωτισμού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 44ου εκλογικού συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ:
   Αποτελέσματα για Διοικητικό Συμβούλιο ΟΜΕ-ΟΤΕ
Ψήφοι
Έδρες

Αποτελέσματα για αντιπροσώπους Γ.Σ.Ε.Ε.
Ψήφοι
Έδρες
Αγωνιστική Συνεργασία  - Ενωτική σ.κ.
13
4

Αγωνιστική Συνεργασία - Ενωτική σ.κ.
13
1
(Δ)ΑΚΕ ομίλου
29
9

(Δ)ΑΚΕ ομίλου
47
4
(Δ)ΑΚΕ ΠΑΣΕ
6
2

ΣΥΝΕΝΑ 1
20
2
(Δ)ΑΚΕ Cosmote
6
2

ΣΥΝΕΝΑ 2
19
2
(Δ)ΑΚΕ συνεργ.
6
2

ΕΣΚ
9

ΣΥΝΕΝΑ 1
16
5

ΑΣΕ
6

ΣΥΝΕΝΑ 2
13
4

Σύνολο
114
9
ΣΥΝΕΝΑ 3
10
3




ΕΣΚ
9
2




ΑΣΕ
6
2




Σύνολο
114
35





Με βάση τα αποτελέσματα και σύμφωνα με το καταστατικό, οι παρατάξεις θα εκπροσωπηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ ως εξής: Αγωνιστική Συνεργασία  - Ενωτική σ.κ. 2 έδρες,  (Δ)ΑΚΕ ομίλου 4 έδρες,  ΣΥΝΕΝΑ-ΕΝΑ 2 έδρες, ΣΥΝΕΝΑ-ΔΥΟ 2 έδρες, ΣΥΝΕΝΑ-ΤΡΙΑ 1 έδρα. Δύο ακόμα έδρες αδιάθετες για την τρίτη κατανομή θα πρέπει να κληρωθούν μεταξύ των παρατάξεων ΑΚΕ Cosmote, AKE ΠΑΣΕ, ΑΚΕ συνεργαζόμενων σωματείων, ΕΣΚ και ΑΣΕ.

Εδώ τα «κατορθώματα» και ο ηθικός ξεπεσμός των (Δ)ΑΚΕ-ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ)


 

blogger templates | Make Money Online