Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Καιροσκοπισμός, πατριδοκαπηλία και απόδραση από τα προβλήματα από την (Δ)ΑΚΕ


Αθήνα 20-6-2018
Καιροσκοπισμός, πατριδοκαπηλία και απόδραση από τα προβλήματα από την (Δ)ΑΚΕ
Σε μια εποχή που η επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ έχει ενταθεί, που η επιτροπή του άρθρου 13 δουλεύει υπερωριακά απολύοντας συναδέλφους με χρήση του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος και με επίκληση της αξιολόγησης και που οι πιέσεις σε όσους μπορούν – αλλά δεν θέλουν – να φύγουν με «εθελούσια» έχουν χτυπήσει κόκκινο, η (Δ)ΑΚΕ της ΠΕΤ-ΟΤΕ πετάει άλλη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα και επιλέγει να παίξει με τα πατριωτικά αισθήματα των συναδέλφων αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι «ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».
Έτσι στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΤ-ΟΤΕ κατέθεσαν προς ψήφιση κείμενο καταγγελίας της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας & FYROM, που πέρα από τις ανακρίβειες και τον παραληρηματικό του χαρακτήρα, επιχειρεί να διχάσει τους εργαζόμενους και να προσδώσει στην συνδικαλιστική αντιπαράθεση χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας.
Καταγγέλλουμε την όψιμη πατριδοκαπηλία της (Δ)ΑΚΕ και των θλιβερών συνοδοιπόρων της και αναρωτιόμαστε:
  • Πού είσαστε συνάδελφοι όταν οι κυβερνήσεις ξεπουλούσαν τον ΟΤΕ και τον εθνικό πλούτο μέσω των ιδιωτικοποιήσεων;
  • Πού είσαστε όταν η χώρα με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, μετατρεπόταν σε προτεκτοράτο των δανειστών της;  Μήπως διαδηλώνατε με τους μενουμευρώπηδες;    
  • Πού είσαστε όταν οι δανειστές εκβίαζαν και απειλούσαν την χώρα με πτώχευση; Μήπως μαζί με αυτούς που φώναζαν «Γερούν, γερά» και καλούσαν τον πρόεδρο του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ να... «κρατήσει γερά» στις διαπραγματεύσεις του με την Ελλάδα;    
  • Πως δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν τα μνημόνια έρχονταν για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή στα Αγγλικά;
Τελικά είναι τόσο α λα κάρτ ο πατριωτισμός τους, που τους οδηγεί να υιοθετούν την επιχειρηματολογία αυτού που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 (Σαμαράς) και να αντιπολιτεύονται ακόμα και την «γραμμή» του Κων. Μητσοτάκη.
Επί της ουσίας και επειδή δεν επιθυμούμε να παρερμηνεύεται η στάση μας, δηλώνουμε ότι στα εθνικά θέματα θα πρέπει να αναζητείται η μέγιστη συναίνεση αντί να επιλέγονται για την τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση. Εκτιμούμε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αποτιμηθεί ως έντιμος συμβιβασμός υπό την προϋπόθεση ότι οι πρωτοβουλίες προέρχονται από τις ίδιες τις ενδιαφερόμενες χώρες και δεν επιβάλλονται από τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και το συνδικαλιστικό κίνημα αντί να σηκώνει την σημαία της πατριδοκαπηλίας και της μισαλλοδοξίας, θα έπρεπε να εργάζεται για την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων εργαζομένων και των εργαζομένων στην γείτονα χώρα. Είναι γνωστό ότι ενώ το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, από καιρό σε καιρό απεργάζεται σενάρια πολέμου. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει λοιπόν να εργαστεί για την ειρήνη και την συνεργασία των λαών αντί να επενδύει στην πολεμοκάπηλη και πατριδοκάπηλη ρητορική.         
   

 

blogger templates | Make Money Online