Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

107,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη τριμήνου για τον ΟΤΕ (!) και για τους εργαζόμενους μοναδική ανταμοιβή η πίεση και ο εκφοβισμός!

Αθήνα 16-11-2018

107,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη τριμήνου για τον ΟΤΕ (!)
και για τους εργαζόμενους μοναδική ανταμοιβή  η πίεση και ο εκφοβισμός!


Με καθαρά κέρδη 107,5 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε το γ' τρίμηνο του 2018 για τον Όμιλο ΟΤΕ, δηλαδή με αύξηση ρεκόρ της τάξης του 98 % στο 9μηνο του έτους. Σε μια οικονομία υπερχρεωμένων πολιτών που οι ακολουθούμενες πολιτικές έχουν "καταφέρει" να αυξήσουν όχι μόνο το δημόσιο αλλά και το ιδιωτικό χρέος. Εντούτοις, για τους μεγάλους ομίλους όπως ο ΟΤΕ, το ιδιωτικό του χρέος  έχει ελαχιστοποιηθεί  εδώ και πολλά χρόνια και τη θέση του έχουν λάβει τα υπέρογκα κέρδη.

Οι προβοκάτορες θα μας κατηγορήσουν ότι δεν επιχαίρουμε για τους θεαματικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες. Η απάντηση είναι, ότι οι δείκτες θα μπορούσαν να είναι το ίδιο θεαματικοί, δίνοντας ταυτόχρονα και κάποια οικονομική ανακούφιση στον οικογενειακό ή προσωπικό προϋπολογισμό του μέσου εργαζομένου. Αντ' αυτού, οι εργαζόμενοι (κι ανάλογα σε ποια από τις πάμπολλες ταχύτητες στις οποίες βρίσκονται) βλέπουν  τον πενιχρό μισθό τους να εξανεμίζεται λίγες μέρες αφού τον λάβουν, στους φόρους και στο υψηλό κόστος ζωής. Από την άλλη πλευρά, ο αδηφάγος για κέρδη όμιλος της Deutsche Telekom και το γερμανικό δημόσιο που είναι ο κύριος μέτοχος, υποστηρίζει ότι απειλούν την κερδοφορία του δυνάμεις του «ανταγωνισμού» και πως δεν περισσεύουν για τους οικονομικά "στραγγισμένους" εργαζόμενους χρήματα που ουσιαστικά θα εισέρρεαν στην γονατισμένη ελληνική οικονομία.  Αντίθετα, μεγάλο μέρος των κερδών «επενδύεται» στην αγορά ίδιων μετοχών, ενισχύοντας έτσι το ποσοστό της Deutsche Telekom στον Όμιλο και ταυτόχρονα δίνει και άλλα αφορολόγητα μπόνους στα υψηλόβαθμα στελέχη, που συστηματικά (εκτός των άλλων αμοιβών που λαμβάνουν) τους διανέμονται και μετοχές του ΟΤΕ.  Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΟΤΕ δεν προβλέπει κοινωνικά τιμολόγια για μακροχρόνια άνεργους και κοινωνικά αποκλεισμένους όπως ισχύει σε άλλες εταιρίες που παρέχουν κοινωνικά αγαθά.

Για την "ελληνική" Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, τα λόγια πια έχουν χάσει κάθε αξία! Δεν μας ξενίζει πια τη κλιμάκωση των εργασιακών βασανιστηρίων που σταθερά και σαδιστικά επινοεί. Από την άλλη πλευρά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ραπίζουν στα λόγια τη Διοίκηση και στην πράξη βολεύονται στην αφάνειά τους για οποιαδήποτε οικονομική και θεσμική διεκδίκηση. Ταυτόχρονα αρνούνται να διεκδικήσουν και κάθε είδους αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους, γιατί αυτό απλά θα οδηγήσει σε αύξηση των "απαιτήσεών" τους.

Μοναδική λύση είναι η άμεση υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ με πραγματικές αυξήσεις για όλους, χωρίς απώλεια θεσμικών κεκτημένων. Απαιτούμε να δοθεί μέρος από τα υπέρογκα κέρδη, σε αυτούς που μοχθούν πραγματικά και καθημερινά για το Όμιλο ΟΤΕ κι όχι μόνο στους μετόχους, στα υψηλόβαθμα στελέχη και στους δημοσιοσχεσίτες του 13ου ορόφου του Μεγάρου. Επιτέλους να ανταμειφθούν για τον κόπο τους αυτοί που ουσιαστικά το αξίζουν και το έχουν ανάγκη για την καθημερινή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.


 

blogger templates | Make Money Online