Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Γιατί απεργούμε στις 28 Νοέμβρη



                                                                                                          PDF
Γιατί απεργούμε στις 28 Νοέμβρη

Απεργούμε για να επιστρέψουν από τον μεσαίωνα που έχουν περιέλθει οι όροι εργασίας, ασφάλισης και αμοιβής μας. Μας αφορά και με το παραπάνω η επαναφορά του πλαισίου για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την προστασία των ανέργων, για τις δημοκρατικές και εργασιακές ελευθερίες. Μας αφορά η ουσιαστική επαναφορά του πλαισίου μεσολάβησης – διαιτησίας. Μας αφορά η περαιτέρω ευελιξία στην απασχόληση μέσω της εκ περιτροπής και ολιγόωρης απασχόλησης, χωρίς σαφή μισθό, ωράριο και δικαιώματα.

Απεργούμε γιατί ο εργοδότης μας, στην διάρκεια των επτά τελευταίων χρόνων, «αξιοποίησε» εις βάρος μας όλα τα εργαλεία που του έδωσαν τα μνημόνια. Γιατί έριξε στη πλάτη μας όλο το κόστος της κρίσης. Γιατί αντικατέστησε με λίγες εκατοντάδες νεοπροσληφθέντες συναδέλφους και μάλιστα με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τους χιλιάδες εργαζόμενους που έφυγαν με εθελούσιες τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, κάνοντας καθημερινό εφιάλτη για τους εναπομείναντες εργαζόμενους την εξυπηρέτηση των πελατών.

Απεργούμε γιατί η διοίκηση του ΟΤΕ με τρόπο αυταρχικό και εν μέσω θεαματικών κερδών καμωμένα από το στύψιμο ανθρώπων και υποδομών, ανοίγει συνεχώς, όπως έχουμε ήδη πει, νέα θέματα όπως:


·         Την απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει για πρώτη φορά εμπορικά καταστήματα COSMOTΕ σε ιδιώτες με τη μέθοδο του Franchise.

·         Την ολοένα αυξανόμενη όξυνση της εντατικοποίησης ακόμα και με πιέσεις για εξαγορά μέρους της κανονικής άδειας για να «βγουν» τα έργα μέσα στα ασφυκτικά όρια που έχουν ορίσει.

·         Την πολύχρονη κωλυσιεργία και άρνηση από το 2015 για τη διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού  αξιολογίου, με το πρόσχημα πως θα εφαρμοστεί ένα κοινό σύστημα αξιολόγησης για όλο τον όμιλο DT

Απεργούμε τέλος στην κατεύθυνση να υπογραφεί μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για όλο τον όμιλο ΟΤΕ, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας για ΟΛΟΥΣ, με πραγματικές αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ, έναντια στην διαχρονική μείωση που υπέστη το εισόδημά μας. Μια σύμβαση που θα άρει κάθε διαχωρισμό μεταξύ παλιών και νέων με εξίσωση προς τα πάνω και θα προβλέπει ενιαίο μισθολόγιο, ωράριο, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ .
 
 
Όλοι στην Απεργία  -  Όλοι στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων

 

blogger templates | Make Money Online