Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Αποχώρησε η Αγωνιστική Συνεργασία από το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ


 PDF

Αποχώρησε η Αγωνιστική Συνεργασία από το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην αδιαφορία του ΠΑΣΕ για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ, η Αγωνιστική Συνεργασία αποχώρησε σήμερα 14/6/19 από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΣΕ. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε ότι, το μείζον που είχε να κάνει σε αυτό το συμβούλιο ήταν να μοιράσει πλακέτες!

Αντί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της διοίκησης που επηρεάζουν τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αφήνει ανενόχλητη την διοίκηση ΟΤΕ–Deutsche Telecom να εξαπολύει αδίστακτη ολομέτωπη επίθεση προς όλους.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ΚΑΘΑΡΑ κέρδη που ξεπέρασαν μαζί με τα μερίσματα τα 500 εκατομμύρια ευρώ (πλέον της αγοράς των ιδίων μετοχών) και ανταμείβει με επιπλέον 35 μηνιαίους μισθούς της τάξης των 40.000 ευρώ/μήνα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ο οποίος εκτέλεσε με περισσή θέρμη τις εντολές της Deutsche Telecom με υπερ-επίτευξη στόχου 151%.

Είναι φυσικό, λοιπόν, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος να βρίσκει ελεύθερο το πεδίο και να ανακοινώνει στο τελευταίο Δ.Σ. των Μετόχων την περαιτέρω μείωση μισθών και βασικών δικαιωμάτων μας.   

Πιο συγκεκριμένα τα φλέγοντα ζητήματα είναι τα εξής :

  •   Ο κ. Τσαμάζ ανήγγειλε την ανάθεση δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς συνεργάτες και τη μεταφορά έργου σε «άλλες» ξεχωριστές μονάδες παρουσιάζοντάς τες ψευδέστατα ως «μονόδρομο» για την επιβίωση (…) της εταιρείας
  • Οι υπεύθυνοι έργου πιέζονται να υπογράψουν παράνομα ιδιωτικά συμφωνητικά και αντί ο ΠΑΣΕ να προσφύγει σε τριμερή, απειλεί τη διοίκηση με… συνάντηση
  • Οι φύλακες είτε έχουν απολυθεί είτε έχουν υποστεί διπλό bullying από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, προκειμένου να απολυθούν… οικειοθελώς!
  •  Η θετική απόφαση για την E-Value παραμένει για να «σιτέψει» σε ένα ΟΜΕΔ, που πια δεν έχει Δ.Σ. και για αδιευκρίνιστο λόγο δεν έχει πάει (και ούτε πρόκειται να πάει) από τον ΠΑΣΕ στον Οργανισμό για τη Διαιτησία, προκειμένου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο ΠΑΣΕ αρνείται να επιτελέσει το ρόλο του και μεταπήδησε από το #ΕίμαστεΌλοιΦύλακες στο #ΟΤΕείμαστεΕμείς  και τελικά στο #ΠΑΣΕείμαστεΓιαΠλακέτες.

Είναι λοιπόν καιρός και με αφορμή την έναρξη  των διαπραγματεύσεων η διεκδικητική συμμετοχή όλων των εργαζομένων να γίνει αισθητή σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων είτε στα πρωτοβάθμια αλλά και στα δευτεροβάθμια όργανα των σωματείων.

 

blogger templates | Make Money Online