Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Είναι το κτήριο της Ισμήνης 59 ασφαλές για τους εργαζόμενους;


PDF
Είναι το κτήριο της Ισμήνης 59 ασφαλές για τους εργαζόμενους;
(5 όροφοι εργαζόμενων από ΟΤΕ-COSMOTE- COSMOTE E-VALUE  και τρίτες εταιρίες)

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων είναι γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της διοίκησης. Ενώ τα σωματεία που ελέγχονται είτε από την (Δ)ΑΚΕ  είτε από το ΣΥΝΕΝΑ(ΠΑΣΚΕ) και τελικά η ΟΜΕ-ΟΤΕ προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο λέγοντάς τους πως το επόμενο κτήριο που θα μετακομίσουν θα φροντίσει να πληροί όλες τις προδιαγραφές για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων ενώ ταυτόχρονα ταυτίζονται και διαδίδουν το αφήγημα της διοίκησης για δήθεν προειλημμένη  απόφαση για μετακόμιση από το εν λόγω κτήριο.

Για να πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους πρέπει να ξέρετε πώς αν η Αγωνιστική Συνεργασία δεν έκανε καταγγελία τον Απρίλη φέτος σε Επιθεώρηση Εργασίας και Πυροσβεστική για την ακαταλληλότητα του κτιρίου Ισμήνης 59 καμιά διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ  δεν θα έκανε το παραμικρό για την μετακίνηση των εργαζόμενων από αυτό το κτήριο που έχει υποστεί ένα κάρο μεταβολές οι οποίες ουδέποτε πήραν την κατάλληλη άδεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του:
1ον γιατί καταρχήν επέβαλε να μετακινηθούν άνθρωποι σε αυτές τις «εγκαταστάσεις» χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και έλεγχος ασφάλειας ή μήπως υπήρξε και τον παρέβλεψαν; 
2ον γιατί από τις 23/11/2018 που με επιστολή της αρμόδιας Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας επισημάνθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που είχαν διαπιστωθεί και παρά τις διαρκείς ειδοποιήσεις δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό. Να σημειωθεί λοιπόν πως δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, όλοι (διοίκηση και συνδικάτα) ήταν ενήμεροι της κατάστασης και δεν έκαναν τίποτα.
3ον γιατί για να  καλύψει όλες τις ευθύνες που προκύπτουν επιδίδεται σε ένα άνευ όρων όργιο διασποράς ψεύδους, ότι δήθεν η κάλυψη 5 (πέντε) πλήρων ορόφων στο κτήριο της Ισμήνης 59 ήταν προσωρινή (έκλεισε χρόνος από την αρχική εγκατάσταση) και πως είχαν σκοπό να μετακομίσουν μόλις εύρισκαν τον κατάλληλο χώρο.

Σύμφωνα με την έκθεση της πυροσβεστικής ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των εργαζόμενων και πρέπει να αδειάσει.

Τέτοια εχέγγυα θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί είτε από τα σωματεία, είτε από την ομοσπονδία, αλλά είτε από τις επιτροπές υγείας και ασφάλειας, αλλά προπαντός έπρεπε να έχουν  διασφαλιστεί από τον Όμιλο ΟΤΕ όπως εκ του νόμου οφείλει.  
Οι επιτροπές υγείας και ασφάλειας εδώ θα μπορούσαν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχουν πολυδιασπαστεί με ευθύνη της ηγεσίας των συνδικάτων τις αποδυναμώνει και τις καθιστά ουσιαστικά ανίσχυρες να παίξουν τον ρόλο που θα έπαιζε αν υπήρχε μια επιτροπή που η κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη βάση νόμου και να  ενημερώνει και να δέχεται τον έλεγχό της. Υπάρχει λοιπόν και το πλαίσιο και τα μέσα να υπερκεράσουμε την αδράνεια και να βάλουμε σε λειτουργία όπλα πίεσης προς την ανάλγητη διοίκηση αλλά και τα αδρανή σωματεία. Οι επικείμενες εκλογές επιτροπών υγείας και ασφάλειας  πρέπει να γίνουν στον άξονα της μίας επιτροπής που εκ του νόμου θα υποχρέωνε την διοίκηση να μην δρα ανεξέλεγκτα όπως με το κτήριο της Ισμήνης 59.

Τρόποι υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση. Είμαστε δυνατοί αρκεί να το πιστέψουμε.
Βάλτε τέρμα στον φόβο. Η ζωή μας δεν τιμάτε με κανενός είδους «κόστος».

 

blogger templates | Make Money Online