Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Συνέχιση των διαπραγματεύσεων και των κινητοποιήσεων



Συνέχιση των διαπραγματεύσεων και των κινητοποιήσεων

Η πετυχημένη πολυήμερη απεργία των εργαζομένων μας βρήκε ως συνδικαλιστικό κίνημα ανέτοιμους και κατώτερους των προσδοκιών για να τη διαχειριστούμε. Το ένα λάθος όμως δεν διορθώνεται με άλλο. Έτσι, δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την ψήφιση ενός προσχεδίου συλλογικής σύμβασης που είναι απαράδεκτο στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.

Την ψήφιση της εν λόγω συλλογικής σύμβασης, την πραγματοποίησαν χθες τα μεσάνυχτα οι παρατάξεις του ΣΥΝΕΝΑ και της ΑΚΕ ΠΑΣΕ Ομίλου σε ένα Δ.Σ. που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 21/1/2020 και έληξε τη συγκεκριμένη μέρα με τη δήλωση του Προέδρου της ΟΜΕ Δ. Φούκα ότι αποσύρει το συγκεκριμένο προσχέδιο. Εντούτοις, ο Πρόεδρος της ΟΜΕ το επανέφερε (!) στο Δ.Σ. της επόμενης ημέρας στις 10.30 το βράδυ, αν και το είχε προγραμματίσει (σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε στα μέλη του ΔΣ) στις 10 η ώρα το πρωί. Την ώρα εκείνη είχαν αποχωρήσει κάποια μέλη του ΔΣ που ήταν από την επαρχία και δεν γνώριζαν ότι θα ερχόταν προς ψήφιση ένα τόσο σημαντικό θέμα. Συνεπώς, οι παρατάξεις του ΣΥΝΕΝΑ και της ΑΚΕ ΠΑΣΕ Ομίλου ψήφισαν τελικά με μόλις 16 ΝΑΙ τη συγκεκριμένη σύμβαση σε ένα σώμα 35 μελών του ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ.

Σε αυτή την απαράδεκτη και πραξικοπηματική πρακτική των εν λόγω παρατάξεων που ευτελίζει τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα όσο και την ίδια την ΟΜΕ ΟΤΕ, η μοναδική απάντηση που μπορεί να άρει το αδιέξοδο, τα λάθη και την ντροπή είναι η σύγκληση από την ΟΜΕ νέου ΔΣ όπου στην ολομέλεια πια του σώματος, τα μέλη του ΔΣ θα ψηφίσουν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. Έτσι, θα σταματήσουν οι συκοφαντίες και η συλλήβδην διακίνηση ψευδών ειδήσεων από το Facebook και τα μέσα «ενημέρωσης».

Στο συγκεκριμένο προσχέδιο αναγνωρίσαμε την ευθύνη του πρώην γενικού γραμματέα, ο οποίος και παραιτήθηκε αφού το σύνολο των μελών της παράταξής του, καταψήφισαν το προσχέδιο πριν από το ΔΣ της ΟΜΕ.  Επί της ουσίας, η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ μετακινήθηκε από τις προηγούμενες απαιτήσεις της για μονοετή σύμβαση και για μηδενικές αυξήσεις λόγω της αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων, λόγω της αλληλεγγύης συνδικάτων-φορέων-συλλογικοτήτων, αλλά και λόγω του μερικού σπασίματος της ομερτά από τον μιντιακό αποκλεισμό που μας είχε επιβληθεί.

Εάν η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζει να είναι αμετακίνητη στις απαράδεκτες απαιτήσεις της, τότε είναι απολύτως αναγκαία η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι τη δικαίωση των προσδοκιών μας και την υπογραφή μίας αποδεκτής συλλογικής σύμβασης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και που θα:
·               Αφορά όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με τριετή διάρκεια
·               Προβλέπει σημαντικές αυξήσεις για όλους
·               Ακυρώσει τις απολύσεις και τα σχέδια για αποσχίσεις και Outsourcing 
·               Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας για όλους
·               Δρομολογεί την πλήρη άρση των ανισοτήτων

 

blogger templates | Make Money Online