Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου - Ο αγώνας στον ΟΤΕ θα νικήσει!

Ο αγώνας στον ΟΤΕ θα νικήσει!
Η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ έρχεται να τσαλακώσει το χαρτί της κανονικότητας της τελευταίας δεκαετίας που θέλει τους εργαζoμένους με κατακερματισμένα δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις- λάστιχο να βάζουν πλάτη για να εκμεταλλευτεί την «κρίση ως ευκαιρία» η εργοδοσία.
Από τις 21/12 κόντρα σε εκβιασμούς, απειλές και συλλήψεις στέλνουν το δικό τους μήνυμα, μέσα στο κρύο, έξω από εγκαταστάσεις του ομίλου ΟΤΕ σ’ όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι μέσα από τον -αόρατο για τα πανελλαδικά ΜΜΕ-  διαρκή  και ανυποχώρητο αγώνα τους, ζητούν τα αυτονόητα: υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την ανάκληση των  ομαδικών απολύσεων με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, αλλά και την άρση διάκρισης μεταξύ των παλαιών και νέων εργαζομένων.
Από τη μια πλευρά της όχθης του «αόρατου αυτού αγώνα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι του πολυεθνικού ομίλου που βλέπουν να στέκονται στο πλευρό τους αλληλέγγυοι, εργαζόμενοι όλων των κλάδων που «τραβούν το ίδιο κουπί» στους χώρους τους, αντλώντας δύναμη για να δώσουν τις δικές τους μάχες. Από την άλλη «τα γραβατωμένα golden boys» του ομίλου με τους παχυλούς μισθούς τρίβουν τα χέρια τους τα τελευταία χρόνια, βλέποντας το μέσο όρο κερδών αυξημένο συγκριτικά με τις αντίστοιχες επενδύσεις της γερμανικής D.T. σε άλλες χώρες. Την ίδια ώρα, βάσει στοιχείων, ενώ η παραγωγικότητα των εργαζομένων στον όμιλο την τελευταία πενταετία ανεβαίνει, πέφτει παράλληλα το μισθολογικό κόστος.
Οι εργαζόμενοι σ’ όλη τη χώρα θυμούνται καλά τα εύσχημα λόγια με τα οποία ντύθηκε προ 15ετίας η ιδιωτικοποίηση και η πώληση του ΟΤΕ στη γερμανική D.T. στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας και της μείωσης του τηλεπικοινωνιακού προϊόντος». Σήμερα, η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην την Ε.Ε στις εν λόγω υπηρεσίες!
Η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας!
Ο αγώνας αυτός θα νικήσει και θα δώσει αυτοπεποίθηση στους εργαζομένους συνολικά οι οποίοι καλούνται το επόμενο διάστημα να βάλουν φρένο στις ασίγαστες ορέξεις του κεφαλαίου εν όψει και του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή και το οποίο βάζει χέρι στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων και στις μορφές πάλης τους.
Ως Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου στηρίζουμε ολόπλευρα τον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ και καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 10/1 στις 6μμ στο κτίριο του στη Βενιζέλου-Σωκράτους στο Βόλο.
Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
Μεταμορφώσεως 19

 

blogger templates | Make Money Online