Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Καιρός το παραμύθι να τελειώσει



Καιρός το παραμύθι να τελειώσει


Σα να μην  έφταναν τα δέκα χρόνια λιτότητας με ταυτόχρονη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων ήρθε και η υγειονομική πανδημία σαν χρυσή ευκαιρία για τους εκφραστές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και επιχειρηματικών μοντέλων για να αποτελειώσουν ότι είχε απομείνει όρθιο και να συντρίψουν τον κόσμο της εργασίας. Με βασικό όχημα τις στρατιές των ανέργων που θα διατίθενται να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί, λόγω της παγκόσμια κλιμακούμενης ανεργίας, «επιχειρούν» να εκμηδενίσουν μισθούς, δικαιώματα, μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Μέσα σε αυτό το εργασιακό κλίμα, η διοίκηση του ΟΤΕ έχει αποχαλινωθεί εντελώς. Με καθυστερημένα και σε πολλές περιπτώσεις ελλιπή μέτρα προστασίας ειδικά για τους συναδέλφους της 1ης γραμμής. Με άνιση μεταχείριση  του προσωπικού ειδικά με την περίπτωση του «έκτακτου» bonus επικινδυνότητας που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθεί και ως δίωξη  για συνδικαλιστικές δράσεις. Με διαμόρφωση κλίματος κατατρομοκράτησης του προσωπικού για το εργασιακό του μέλλον ειδικά με τη εν κρυπτώ φετινή στοχευμένη «εθελούσια», την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» εν μέσω πανδημίας και την σκόπιμη μη επίσημη ενημέρωση για τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας. Τα πάντα εδώ και δύο χρόνια τροφοδοτούνται από φήμες και πληρωμένα δημοσιεύματα. Με την (ελέω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου) αναγκαστική εφαρμογή άνευ όρων και προϋποθέσεων της τηλεργασίας που το παράδειγμα της μη εφαρμογής των όρων της σύμβασης του standby μας δείχνει που θα οδηγήσει.

Μέσα σε αυτό το εργασιακό κλίμα έγινε και το ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ την περασμένη εβδομάδα το αποτέλεσμα των αποφάσεων της πλειοψηφίας αποτυπώνεται σε μία ακόμα ανακοίνωση που για άλλη μια φορά φοβερίζει τάχα μου την διοίκηση και μετά θέτει το σωματείο στην διάθεση της διοίκησης και από πράξεις, καμία. 

Η Αγωνιστική Συνεργασία θύμισε ότι διοίκηση του σωματείου όφειλε να κάνει πράξη το σωματείο τις περσινές αποφάσεις της Συνέλευσης Αντιπροσώπων και να καλέσει σε μποϊκοτάρισμα της διαδικασίας αξιολόγησης. Πρότεινε να πράξει το σωματείο και να προκαλέσει τριμερή συνάντηση στο υπουργείο για τις παραβιάσεις του νόμου με την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων αλλά και τις διώξεις για την συμμετοχή στην πρόσφατη απεργία. Πρότεινε επίσης να προετοιμαστούν και να οργανωθούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα (συνδικαλιστικά και νομικά) για αντιπαλέψουν τους επικείμενους δυσμενείς  μετασχηματισμούς της εταιρίας  σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνεδρίων μας. Τέλος για τις επόμενες εκλογές πρότεινε την κοινή διεξαγωγή εκλογών σε όλα τα σωματεία με ενιαίο μητρώο καλύπτοντας έτσι και το δυσμενέστερο σενάριο δημιουργίας θυγατρικών.

Είναι καιρός το παραμύθι να τελειώσει. Τα συνδικάτα πρέπει να αντιδράσουν και να σπάσουν τον αντιδημοκρατικό προπαγανδιστικό ολοκληρωτισμό της διοίκησης του ΟΤΕ που με τα ΜΜΕ των εργολάβων της διαπλοκής δείχνουν τον Όμιλο απέξω κούκλα ενώ από μέσα προχωρά ακάθεκτη η πανούκλα με τον απομονωτισμό και τον φόβο που διατηρεί και ενισχύει με κάθε ευκαιρία.

 

blogger templates | Make Money Online