Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Γιατί η κυβέρνηση επιθυμεί να εμποδίζει τις διαδηλώσεις των εργαζομένων;


PDF

Αθήνα 03/07/2020

Γιατί η κυβέρνηση επιθυμεί να εμποδίζει τις διαδηλώσεις των εργαζομένων;
Η μείωση των οικονομικών δεικτών λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, κατευθύνει την κυβερνητική πολιτική σε ακόμα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά μονοπάτια. Σε συνεννόηση με το ΣΕΒ, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει μια νέα επίθεση στους μισθούς, στις σταθερές σχέσεις εργασίας  και σε κάθε εργασιακή αξιοπρέπεια που έχει απομείνει μετά από την καταρράκωση που επέφεραν τα μνημόνια. Για μια ακόμα φορά τη μείωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων θα την ονομάσουν «μεταρρυθμίσεις» και «εξυγίανση»!
Επειδή, όμως, ως εργαζόμενοι έχουμε φθάσει στα όρια της ανέχειας και το εισόδημά μας πια δεν αρκεί για να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες, το κυβερνητικό επιτελείο διαβλέπει ότι θα υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις. Για να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις αυτές πρόκριναν την ακραία στήριξη της αστυνομοκρατίας, τον εκφοβισμό και τη δίωξη (ακόμα και ποινικά) όσων οργανώνουν ή συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, την ανακήρυξη του υπουργού δημόσιας τάξης σε έναν ιδιότυπο υπερ-υπουργό με αρμοδιότητες κατάλυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων φορέων, συλλογικοτήτων, κοινωνικών ομάδων, οργανώσεων και πολιτών, ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με την κρίση του.
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό και μάλιστα πολύ πρόσφατα! Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, από το φθινόπωρο και με το πρόσχημα της πανδημίας θα καταστείλουν ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις μας. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε ΤΩΡΑ και να στηρίξουμε τις διαδηλώσεις που οργανώνονται, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει ακροδεξιούς νόμους με νεοφιλελεύθερο περίβλημα. Όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε:
  • Στην Πλατεία Κάνιγγος το Σάββατο 4/7 στις 12.00 το μεσημέρι
  • Στα Προπύλαια την Πέμπτη 9/7, στις 7 μ.μ.
Προκειμένου να διεκδικήσουμε δυναμικά το αναφαίρετο δικαίωμά μας σε σταθερή και μόνιμη εργασία, με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους. Να στηρίξουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία, απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησής μας.

 

blogger templates | Make Money Online