Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τα ΣΥΠ στοχοποιούνται και οι πωλήσεις πόρτα-πόρτα επανα-στοχοποιούνται

Άρθρο από το 30ο φύλλο του δελτίου της Αγωνιστικής Συνεργασίας που κυκλοφορεί  

Τα ΣΥΠ στοχοποιούνται και οι πωλήσεις πόρτα-πόρτα επανα-στοχοποιούνται

Την πλήρη αναλγησία και το πιο δραματικό mobbing ζούνε το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στα Συγκροτήματα Υποστήριξης Πωλήσεων (ΣΥΠ) ανά την Ελλάδα, αλλά και στην υπηρεσία των πωλήσεων πόρτα-πόρτα.

Η επιθυμία της διοίκησης είναι να μειώσει κι άλλο τον αριθμό των εμπορικών καταστημάτων και να τα μεταφέρει στη θυγατρική Γερμανός. Σε αυτή την «προοπτική» τους «περισσεύουν» οι εργαζόμενοι με τα πιο «ώριμα» εργασιακά δικαιώματα που υποστηρίζουν τις πωλήσεις. Τους περισσεύει επίσης και η πολιτική αποκέντρωσης, μια και επιθυμούν σε λίγα χρόνια η αντίστοιχη υπηρεσία του Γερμανού στην Αθήνα να κάνει το έργο της υποστήριξης των πωλήσεων.

Αν και το έργο θα συνεχίσει να διενεργείται εντός Ομίλου, αν και πρόκειται για εργαζόμενους καλά εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους που έχουν προσφέρει σε μεγάλο βαθμό στην εταιρία, εντούτοις οι διοικούντες ούτε τους δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσουν το έργο τους (π.χ. τηλεργασία), ούτε τους προτείνουν άλλο εργασιακό αντικείμενο! Αντίθετα, τα διευθυντικά στελέχη τους ανακοινώνουν ότι δεν είναι πια στο πλάνο της εταιρίας κι ότι θα πρέπει να αποδεχθούν να απολυθούν…. «εθελούσια»!

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στην υπηρεσία των πωλήσεων πόρτα-πόρτα. Σε μια υπηρεσία που πριν από επτά (7) χρόνια οι εργαζόμενοι είχαν μεταφερθεί βίαια και χωρίς τη θέλησή τους, με το πρόσχημα του επιχειρησιακού «μετασχηματισμού». Σε μια υπηρεσία που στοίβαξαν πρόχειρα και ανοργάνωτα εργαζομένους με θέσεις ευθύνης, με υψηλά τυπικά & ουσιαστικά προσόντα, μαζί με ΑΜΕΑ και με άτομα που είχαν σημαντικά προβλήματα υγείας. Αν και όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ γνωρίζαμε ότι όλοι αυτοί ήταν για διάφορους (και διαφορετικούς) λόγους ανεπιθύμητοι από τη διοίκηση, εντούτοις σε γραπτές προτάσεις των δικηγόρων του ΟΤΕ έναντι των δικαστικών αγώνων αυτών των εργαζομένων, υποστήριζαν ότι η μετακίνησή τους στην υπηρεσία πωλήσεων πόρτα-πόρτα ήταν ουσιαστικά… αναβάθμισή τους!! Το ίδιο υποστήριζε σε σωρηδόν ένορκες καταθέσεις που έκανε και ο προϊστάμενος της συγκεκριμένης υπηρεσίας απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που ζητούσε να βρει το δίκιο του. Ο προϊστάμενος αυτός συνέχισε να παίρνει το επίδομα υποδιευθυντή αν και είχε υποβιβαστεί σε τμηματάρχη, καταγγέλθηκε με κατατεθειμένη αγωγή εργαζομένου για ψευδορκία και ετοιμάζεται να αποδράσει με αυξημένο πακέτο εθελούσιας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια υπηρεσία στην οποία εργάζονται πληθώρα ενοικιαζόμενων υπαλλήλων από εξωτερικές εταιρίες, αλλά περισσεύουν οι εργαζόμενοι ΟΤΕ!

Στους συνολικά 140 περίπου εργαζόμενους που έχουν στοχοποιηθεί και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η διοίκηση στην ΟΜΕ υπάρχουν 25 ΑΜΕΑ, ποσοστό δηλαδή περίπου 18%. Είναι τόσο μεγάλη η αναλγησία τους, που ούτε αυτούς τους συναδέλφους δεν επιθυμούν να αξιοποιήσουν σε κάποιο εναλλακτικό έργο με επιμόρφωση-εκπαίδευσή τους ή έστω και με τηλεργασία. Δυστυχώς, την ίδια πολιτική ακολουθούν πανελλαδικά με όλους τους συναδέλφους ΑΜΕΑ που αποτελούν τον στόχο μιας τελικά κοινωνικά ανεύθυνης διοίκησης.

Το κοινωνικό πρόσωπο του Ομίλου ΟΤΕ αναζητείται για ακόμα μια φορά στα πληρωμένα βιντεάκια των δελτίων ειδήσεων και στο αυξανόμενο πακέτο προβολής και διαφήμισης…

 

blogger templates | Make Money Online