Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Το Πολυτεχνείο είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ

 PDF  

 

Το Πολυτεχνείο είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ

47 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας, είναι φέτος η πρώτη φορά που με κυβερνητική απόφαση, έχει απαγορευτεί να έχουμε έναν εορτασμό αντάξιο της μνήμης των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Επίσημα πια και με παραδοχή της, η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στη διασπορά του κορωνοϊού. Το βασικό της πλάνο, ήταν ο έλεγχος των ΜΜΕ και η εδραίωση στη συνείδηση των πολιτών, ότι η «ατομική ευθύνη» είναι η μοναδική αιτία για τη διάδοση του ιού. Όλους αυτούς τους μήνες, η αποτυχία της πολιτικής τους να δημιουργήσουν στοιχειώδεις υποδομές στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές κ.α. έφεραν ως αποτέλεσμα το καθολικό lockdown, μαζί με γελοιωδέστατα, παράλογα και φασιστικής έμπνευσης μέτρα, όπως η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα μπορούσε να εκληφθεί καλοπροαίρετα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αν την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εργασίας δεν επεξεργαζόταν αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καταρρακώσει ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα και να πλήξει καίρια την αξιοπρέπεια αλλά και την επιβίωση του Έλληνα εργαζόμενου.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Συνθήματα πιο επίκαιρα από ποτέ! Συνθήματα που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να μην ακουστούν φέτος! Για ένα πολιτικό κόμμα που κυβερνάει για 7η φορά μεταπολιτευτικά και έχει επωάσει ακραίες νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές καταστολής. Για μια κυβέρνηση που θα ενεργοποιήσει ευχαρίστως τον κατασταλτικό μηχανισμό της και με βραχίονα τα συστημικά ΜΜΕ, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ΕΝΤΑΣΗ στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ακέραια ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την απώλεια ελέγχου της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα. 

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εμπνεόμαστε για κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις για μια καλύτερη, δικαιότερη και δημοκρατικότερη κοινωνία. Ειδικά φέτος, το Πολυτεχνείο αποτελεί φάρο για την αντίσταση απέναντι στην καταπάτηση των ατομικών, εργασιακών και συλλογικών ελευθεριών μας, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Προετοιμάζουμε την απεργία της 26ης Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και ολοένα περισσότερα εργατικά κέντρα και σωματεία!

 

blogger templates | Make Money Online