Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Η νέα «κανονικότητα» που υπηρετεί η μετεξέλιξη της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε CTS

PDF

Η νέα «κανονικότητα» που υπηρετεί η μετεξέλιξη της ΠΕΤ-ΟΤΕ σε CTS

Έχει σημάνει από καιρό ο κώδωνας του κινδύνου για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Στην καρδιά της δομικής κρίσης του συστήματος, με την πανδημία να λειτουργεί σα γέφυρα για να περάσουν αντεργατικές πολιτικές και να υποχωρήσουν κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που κερδήθηκαν με αίμα η συνδικαλιστική ελίτ φροντίζει για το δικό της μέλλον.

Στον ΟΤΕ που εμείς εργαζόμαστε, εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί ο συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής με τη διοίκηση και τους προϊσταμένους, το κυνήγι των εντυπώσεων και των διαδικτυακών παρεμβάσεων και οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Οι Σύλλογοι μας βρίσκονται σε βαθιά κρίση με απομαζικοποιημένες διαδικασίες, που λειτουργούν πλέον ως διαχειριστές της ήττας. Σωματεία με συνδικαλιστικά στελέχη που λείπουν χρόνια από τους χώρους δουλειάς, άγνωστα στους συναδέλφους, διορισμένα από τις κομματικές ολιγαρχίες να εκπροσωπούν συναδέλφους του μεροκάματου όταν αυτά απολαμβάνουν παροχές και μισθούς για τους ‘’αγώνες’’ τους. Σωματεία με τεχνικούς και προϊσταμένους στον ίδιο σύλλογο, διαταξικά, εκφυλισμένα και αντιδημοκρατικά στις λειτουργίες τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο οι πολιτικές δυνάμεις που μας οδήγησαν εδώ, στην ενσωμάτωση και την υποταγή, στην άτακτη υποχώρηση και την απώλεια των δικαιωμάτων μας, αυτές που δεν κατάφεραν να οργανώσουν μια νικηφόρα μάχη των εργαζομένων, που καλύπτουν την απεργοσπασία και καλούν σε αγώνες για την τιμή των όπλων, είναι πιο ενωμένες από ποτέ.

Προωθούν τη νέα κανονικότητα και επιβάλουν το νέο καταστατικό της ιστορικής ΠΕΤ ΟΤΕ και της μετονομασίας της σε CTS προτού το προχωρήσει η διοίκηση!

Η συμπαράταξή τους είναι πιο αντιδραστική από ποτέ! ΑΚΕ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (όπως παλιά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ) με την αποδοχή της ΕΣΚ αλλάζουν το όνομα του σωματείου και μαζί αποδέχονται την απόσχιση των κλάδων στη θυγατρική CTS.

Έτσι χτίζουν τους νέους μονόδρομους για τους συναδέλφους, το νέο ολοκληρωτισμό για να σώσουν τις όποιες συνδικαλιστικές ‘’ελευθερίες’’ τους επιτρέψει ο νέος νόμος του ΣΕΒ και της Νέας Δημοκρατίας για τα εργασιακά.

Αδυνατώντας να επικυρώσουμε τη μεταφορά μας στη CTS, να αποδεχθούμε την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας που θα φέρει η νέα εταιρεία, της εργολαβοποίησης του έργου μας και να αδυνατίσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων μας ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΧΙ επί της αρχής και στα άρθρα 1 έως και 5 που είναι τα ιδρυτικά και θεμελιακά άρθρα του νέου σωματείου.

Ο αγώνας για τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο ΟΤΕ συνεχίζεται, έχοντας πάντα στο νου πως ο ΟΤΕ ανήκει στον ελληνικό λαό και πρέπει να τον  υπηρετεί όπως χιλιάδες εργαζόμενοι του ξέρουν και μπορούν.

 

 

blogger templates | Make Money Online