Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον φίλο, τον συνάδελφο, τον σύντροφο Βασίλη Τιγκαράκη

 Αποχαιρετούμε με θλίψη τον φίλο, τον συνάδελφο, τον σύντροφο Βασίλη Τιγκαράκη

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Βασίλης Τιγκαράκης γεμίζοντάς μας θλίψη και πόνο. Ήταν πάντα παρών σε όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του. Από νέος εντάχθηκε στην αριστερά, πάντα στο πλευρό των κατατρεγμένων. Δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην Ελευσίνα όπου ζούσε.

Μόλις προσλήφθηκε στον ΟΤΕ, συνδέθηκε με τα συνδικαλιστικά στελέχη της αριστεράς στον ΟΤΕ και έκτοτε δεν έλειψε ποτέ από τους αγώνες για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους, για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ.

Δεν έλειψε ποτέ από τα  ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Εκλέχτηκε κατ’ επανάληψη αντιπρόσωπος στην ΣΑ της ΠΕΤ-ΟΤΕ και στην Επιτροπή Δικτύου του σωματείου για πολλά χρόνια. Δούλεψε στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, στο ΤΚ «Δαγκλή» και συγκεκριμένα στο συνεργείο ποιοτικών μετρήσεων στην Ισορρόπηση ζευκτικών καλωδίων. Συνταξιοδοτήθηκε το 2009.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι σ. Βασίλη

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ή ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ;

ΠΗΓΗ


Συνέντευξη του Ευθύμη Κοντογεώργου, μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την Αγωνιστική Συνεργασία,  στον Δημήτρη Αποστόλου και στον 96,5 FM για τις αποσχίσεις κλάδων, για την βίαιη μετακίνηση χιλιάδων εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ σε θυγατρικές, για την βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους και για την υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.   


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ή ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ;

Για τα θέματα για τα θέματα αυτά συζητάμε με το συνδικαλιστή του ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργο





Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Εφημερίδα των Συντακτών: Ο ΟΤΕ δεν εφαρμόζει δικαστική απόφαση

 Ο ΟΤΕ δεν εφαρμόζει δικαστική απόφαση

 Χριστίνα Κοψίνη

 

Μπορεί το δικαστήριο με την έκδοση προσωρινής διαταγής του στις 24 Δεκεμβρίου να υποχρεώνει τη διοίκηση του ΟΤΕ να μη μετακινήσει εργαζόμενο και εκλεγμένο συνδικαλιστή πρωτοβάθμιου σωματείου σε θυγατρική του ομίλου έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, αλλά η Deutsche Telekom, που κατέχει και το πλειοψηφικό πακέτο, φαίνεται ότι έχει διαφορετική άποψη για την εφαρμογή των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων και με μέιλ που απέστειλε στον εργαζόμενο σε γραμματοθυρίδα στο νέο του πόστο κατέστησε σαφές ότι δεν έλαβε καθόλου σοβαρά την απόφαση του δικαστηρίου και επέμεινε στη μετακίνησή του.

Πρόκειται για τον Ευθύμιο Κοντογεώργο, τον οποίο η διοίκηση αρνήθηκε να διατηρήσει στο τμήμα πωλήσεων όπου ανήκει, φροντίζοντας να στείλει ενδεχομένως κι ένα μήνυμα σε όσους άλλους, συνδικαλιστές ή μη, τολμήσουν να αρνηθούν ή να προσφύγουν δικαστικά για τις δυσμενείς μετακινήσεις.

Ακόμη και ο τρόπος που κοινοποιήθηκε η άρνηση της εταιρείας να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου (κοινοποίηση σε νέο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί) προκαλεί εύλογο προβληματισμό.

Τι θέση έχει η Ομοσπονδία για την αγνόηση των ελληνικών δικαστηρίων;

Διαβάστε περισσότερα...

Συνδικαλιστικό ΜέΡΑ25: Πρωτοφανής Παράβαση Δικαστικής Απόφασης & Συνδικαλιστικές διώξεις από τη Διοίκηση ΟΤΕ

Το management του ΤΡΟΜΟΥ εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια με αποκορύφωμα το 2020 στον ΟΤΕ/Deutsche Telekom. Εργαζόμενοι με μεγάλη προϋπηρεσία και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα στον ΟΤΕ διώκονται και εκβιάζονται ώστε να αποχωρήσουν από την εταιρεία χωρίς οικονομικές απαιτήσεις.

Χρησιμοποιώντας ως μεθόδους την αποσταθεροποίηση του προσωπικού, τον καταχρηστικό έλεγχο, την περιθωριοποίηση των εργαζομένων, με πρόσχημα την αναδιάρθρωση ή αναδιοργάνωση η οποία όμως δεν σταματά ποτέ, γίνονται συνεχείς μετακινήσεις – μεταθέσεις εργαζομένων σε θέσεις στις οποίες υποβαθμίζονται αλλά είναι και εκτός του γνωστικού αντικειμένου τους. Τελευταία τόλμησαν να μεταθέσουν και εργαζόμενους από πόλη σε πόλη μακριά από την οικογένεια και μόνιμή κατοικία τους. Οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες αυτές όσο και οι «μετασχηματισμοί» και οι «μεταρρυθμίσεις» έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας καθώς και να μειώσουν τα εργατικά εισοδήματα και εργασιακά δικαιώματα.

Η διοίκηση χρησιμοποιεί μέχρι και κατασκευασμένα πειθαρχικά (ένα μέσο φθηνής απόλυσης), αφού ελέγχει τόσο το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, όσο και τη διαδικασία απόλυσης με διευθυντικό δικαίωμα (άρθρο 13 ΟΤΕ και άρθρο 16 Cosmote), ώστε να οδηγήσει τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο προς την έξοδο. Εκμεταλλεύτηκε με τον «καλύτερο» τρόπο πανδημία μεταφέροντας 5.000 περίπου εργαζόμενους αφού τους αφαίρεσε εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα, από μία υπερ κερδοφόρα μητρική, με μικτά κέρδη σταθερά τα τελευταία χρόνια στα 1,3-1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, προς τρεις «φτωχές» θυγατρικές, για τις οποίες δεν ενδιαφέρεται αν θα υπάρχουν στο μέλλον και με ποιο τρόπο.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν εφάρμοσε Δικαστική Απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων η οποία αποφασίζει είτε να παραμείνει στη μητρική εταιρεία Εργαζόμενος –Συνδικαλιστής που είχε κάνει προσφυγή, είτε να μετατεθεί σε οποιαδήποτε άλλη οικονομική υπηρεσία του ΟΤΕ (μητρικής) και όχι των τηλεφωνικών κέντρων (E-Value). Αφού η Διοίκηση έλαβε την απόφαση του Δικαστηρίου, τέσσερις ημέρες μετά γνωστοποίησε στον εργαζόμενο με ένα πρόχειρο mail και όχι με κάποιο επίσημο πρωτοκολλημένο έγγραφο, το οποίο μάλιστα έχει υπογραφεί ονομαστικά από κάποιο στέλεχος της Διοίκησης παραλείποντας το τίτλο που γνωστοποιεί τη βαθμίδα του, ότι τον μεταθέτουν  στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value)!

Επίσης, τη συγκεκριμένη μετάθεση την έστειλαν σε email που δημιούργησαν στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value), του οποίου την ύπαρξη δεν γνώριζε ο εργαζόμενος , μια και δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση του ή στην υπηρεσιακή του καρτέλα και το οποίο ανακάλυψε μία εβδομάδα μετά, με τη βοήθεια της Πληροφορικής ΟΤΕ στην προσπάθειά του να πληροφορηθεί για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι ειρωνικά μάλλον– πως αλλιώς να εξηγηθεί – το mail γράφει ότι σε εκτέλεση της Δικαστικής Απόφασης τον μεταθέτουν  στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value).

Φαίνεται λοιπόν ότι ως μέλος της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ ο Ευθύμιος Κοντογεώργος ενόχλησε πολύ με τη συνεχή Συνδικαλιστική του δράση ενάντια στην απόφασή , του ελεγχόμενου πλήρως από τη ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ ΟΤΕ, να μεταφέρει στις θυγατρικές του, τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Έτσι η μετάθεση του έχει στόχο τη φίμωση , τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του.

Συνιστά μία παράνομη ενέργεια της εργοδοσίας, που παραβιάζει ωμά τη διάταξη του νόμου για  τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ν.1264/1982, ο οποίος προβλέπει ότι: «δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8 (των μελών της διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης) χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης». Αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του, επηρεάζει αρνητικά τη φήμη του ως εργαζόμενου και συνδικαλιστή, προσβάλλει την προσωπικότητά του και του προκαλεί ηθική βλάβη. Υπερβαίνει προφανώς τα όρια που Διευθυντικού δικαιώματος.

Η παράνομη και εκδικητική μετάθεση του εκλεγμένου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμιου Κοντογεώργου πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να εφαρμοστεί επίσης η απόφαση του δικαστηρίου που είναι σχετική με το θέμα.

Το σκηνικό στον ΟΤΕ θυμίζει πολύ τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν στην FRANCE TELECOM της περιόδου 2008-2009 που μέσω «της ηθικής παρενόχλησης, οργανωμένης σε επίπεδο εταιρείας από την διεύθυνσή της» οδηγήθηκαν σε παραίτηση 24.000 εργαζόμενοι και 50 στην αυτοκτονία.

Η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο να ανέχεται και να ενθαρρύνει τέτοιες αντεργατικές πρακτικές από την ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ, ιδιοκτήτρια του ΟΤΕ , η οποία καταπατώντας την Ελληνική εργατική νομοθεσία και νομολογία συμπεριφέρεται σαν να θεωρεί την Ελλάδα κατεχόμενη χώρα .

ΘΟΒ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜέΡΑ25

Διαβάστε περισσότερα...

Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική και παράνομη μετάθεση του μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου

ΠΗΓΗ

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη

π. αν. Υπουργού Εργασίας

 Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική και παράνομη μετάθεση του μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου.

Η μετάθεση του μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου από τη Διοίκηση του ελεγχόμενου πλήρως από τη γερμανική ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ ΟΤΕ είναι καθαρά εκδικητική, οφείλεται στην ενόχληση που τους προκαλεί η διαρκής του δραστηριότητα  ενάντια στην απόφασή τους να μεταφέρουν στις θυγατρικές του ΟΤΕ τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του και έχει ως στόχο τη φίμωση, τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του.

Συνιστά μία παράνομη ενέργεια της εργοδοσίας, που παραβιάζει ωμά τη διάταξη του νόμου για  τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ν.1264/1982, ο οποίος προβλέπει ότι: «δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8 (των µελών της διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης) χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του, επηρεάζει αρνητικά τη φήμη του ως εργαζόμενου και συνδικαλιστή, προσβάλλει την προσωπικότητά του και του προκαλεί ηθική βλάβη. Υπερβαίνει προφανώς τα όρια που θέτουν στο Διευθυντικό δικαίωμα της εργοδοσίας η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο οικονομικός και κοινωνικός σκοπός του δικαιώματος.

Η ιδιοκτήτρια του ΟΤΕ Γερμανική ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι δεν μπορεί να καταπατά τη εργατική νομοθεσία και νομολογία στην Ελλάδα ως αυτή να είναι κατεχόμενη χώρα και, μάλιστα, να μην εφαρμόζει ούτε καν τη σχετική με το θέμα δικαστική απόφαση.

Η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο να κάνει τον τροχονόμο, να ανέχεται και να ενθαρρύνει τέτοιες αντεργατικές πρακτικές.

Η εκδικητική και παράνομη μετάθεση του εκλεγμένου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμη Κοντογεώργου πρέπει άμεσα να ανακληθεί και να εφαρμοστεί και η σχετική με το θέμα απόφαση του δικαστηρίου.

Αθήνα 19-1-2021

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Όσο μας στοχοποιούν τόσο μας ατσαλώνουν!

 PDF

Αθήνα, 22/1/2021

Όσο μας στοχοποιούν τόσο μας ατσαλώνουν!

Είναι μεγάλη τιμή για την Αγωνιστική Συνεργασία να μας στοχοποιεί η διοίκηση ΟΤΕ/Deutsche Telekom, που έχει αποεπενδύσει την πάλαι ποτέ μεγαλύτερη εταιρία των Βαλκανίων και έχει φτωχοποιήσει εργαζομένους που στο παρελθόν αμειβόταν με αξιοπρέπεια. Δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση να μας συμπαθούν, αυτοί που πέταξαν πρόωρα 11.500 χιλιάδες εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά από εντελώς ανήθικο αλλά κι εγκληματικό mobbing, αυτοί που απολύουν άδικα σε κακοστημένα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πειθαρχικά και σε κακοστημένες παραστάσεις των άρθρων 13 και 16. Γιατί πολύ απλά, αν θα μας συμπαθούσαν, θα ήμασταν συνδικαλιστικοί μαϊντανοί!

Η Αγωνιστική Συνεργασία από την πρώτη στιγμή και με συνέπεια αντιπάλεψε τις αποσχίσεις, όπου 5.000 συνάδελφοι πεταχτήκαμε σε θυγατρικές με προφανή στόχο την μισθολογική μας υποβάθμιση. Επιχειρήσαμε με πολλούς τρόπους να στρέψουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΣΥΝ1) και (Δ)ΑΚΕ που έχουν τις μεγάλες πλειοψηφίες στην ΟΜΕ προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να σταθούν στο πλευρό όλων των συναδέλφων που στοχοποιήθηκαν. Όταν διαπιστώσαμε ότι η ΟΜΕ είχε άλλα «σχέδια» καλέσαμε τους συναδέλφους να ψάξουν, έστω και ατομικά, τη δικαστική δικαίωση. Είναι παράσημο για εμάς ότι μας βγάλανε εκτός της διαβούλευσης, επειδή ενοχλήσαμε αυτή τη διαδικασία.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα μαζί με όλους τους συναδέλφους και μπροστά σε δικαστήρια, σε επιθεωρήσεις εργασίας, σε πειθαρχικά συμβούλια και όπου αλλού χρειαστούν για να τους υπερασπιστούμε από τις εκδικητικές πρακτικές της διοίκησης.

Νιώθουμε, λοιπόν, μεγάλη υπερηφάνεια που η διοίκηση ΟΤΕ/Deutsche Telekom έφτασε στο κατώτατο σημείο να μην εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση για την παραμονή στη μητρική, του εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην εκτελεστική της ΟΜΕ, Ευθύμη Κοντογεώργου και να επιμένουν, καταπατώντας κατάφορα κάθε έννοια δικαίου, για τη μεταφορά του στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value) λίγες μόνο ημέρες προ της απόσχισης με πρωτοφανή εκδικητικό και δόλιο τρόπο. Καταπατάν ακόμα και το Σύνταγμα που αναφέρει ότι «οι δικαστικές αποφάσεις εκτελούνται αναγκαστικά» δείχνοντας τεράστια περιφρόνηση στις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Λυπούμαστε που ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ, αν και έχουν λάβει σχετικό email με τη δικαστική απόφαση από 15/1/21, συνεχίζουν να βρίσκονται στο λήθαργο της διαβούλευσης. Ή για να ακριβολογούμε, «ξυπνάνε» μόνο για να παίξουν φθηνά συνδικαλιστικά/παραταξιακά παιχνιδάκια, στοχοποιώντας ως πηγή όλων των δεινών των εργαζομένων την ….ΕΕΤΕ και κάποια «ακραία παράταξη του χώρου» (sic!).

Η ηγεσία της ΟΜΕ θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι για να αντιμετωπίσει τον εχθρό θα πρέπει να σταματήσει τις μικρότητες, που προδίδουν την ανασφάλεια για τους τριγμούς που νιώθουν στις παρατάξεις τους. Ας πράξουν άμεσα το αυτονόητο, δηλαδή να απαιτήσουν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που στο μέλλον θα αποβεί προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Διαβούλευση ΟΜΕ ή μεταφορά στις θυγατρικές με ταχύτητες 5G

 PDF

 

Διαβούλευση ΟΜΕ ή μεταφορά στις θυγατρικές με ταχύτητες 5G!

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία της διαβούλευσης για την πορεία της οποίας ακέραιη την ευθύνη φέρνουν  ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ, καθώς και οι παρατάξεις που τους στηρίζουν.

Είναι αδιανόητο, αλλά συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από μία ζάμπλουτη μητρική εταιρία να μεταφερθούν σε θυγατρικές 5.000 εργαζόμενοι για «επιχειρησιακούς λόγους» και ταυτόχρονα να τους αφαιρεθούν ΠΡΟΤΟΥ πάνε εκεί εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα. Να καταργηθούν, δηλαδή, παροχές που δίδονταν χρόνια στους εργαζομένους όταν αντιμετώπιζαν έκτακτες ανάγκες υγείας, παροχές προς τα παιδιά τους, να μειωθούν οι αποζημιώσεις για τις ασθένειες, να αφαιρεθούν επιδόματα και εργασιακές εξειδικεύσεις. Την ίδια ώρα η ΟΜΕ να βγάζει ανακοίνωση για τo …. δίκτυo 5G!

Οι «μετασχηματισμοί» και οι «μεταρρυθμίσεις» το μόνο στόχο που έχουν – τελικά – είναι το εργασιακό εισόδημα; Μάλιστα προτού πάμε χάνουμε τόσες παροχές... Οπότε, όταν θα εργαζόμαστε στις «φτωχές» θυγατρικές, πόσα έχουμε ακόμα να χάσουμε;

Η εκπροσώπησή μας στη διαβούλευση αποσκοπούσε στην ουσιαστική διασφάλισή μας, ως εργαζόμενους, κατά τη διαδικασία της μετάβασης. Για να επιτευχθεί αυτό η ΟΜΕ όφειλε να εξασφαλίσει:

§    Ρήτρα επαναφοράς στη μητρική σε περίπτωση διάλυσης ή πώλησης της θυγατρικής ή για οποιονδήποτε άλλο σκόπιμο λόγο (π.χ. συρρίκνωση δραστηριοτήτων).

§     Εγγυήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ορίζοντα τουλάχιστον 5ετίας, ώστε να μην υπάρξει κάποιο σχέδιο «αναδιάρθρωσης» των θυγατρικών που θα στόχευε στη μείωση θέσεων εργασίας.

Δίχως τα παραπάνω δεν νοείται να είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης. Μια διαβούλευση που δεν συνοδεύτηκε από καμία μορφή πίεσης προς τη διοίκηση: ΚΑΜΙΑ κινητοποίηση, απεργία, στάση εργασίας, δελτίο τύπου, όχληση προς την κυβέρνηση ή το Κοινοβούλιο, κατεύθυνση για μαζικές αγωγές (ούτε καν στις περιπτώσεις που οι βλαπτικές μεταβολές ήταν αδιαμφισβήτητες) κ.α. Η ΟΜΕ και οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ήταν απλά ανύπαρκτες!

Η Αγωνιστική Συνεργασία προσπάθησε στις 2 από τις 4 συναντήσεις που μας επέτρεψε η ΟΜΕ να συμμετάσχουμε, να στριμώξουμε τη διοίκηση και να τη φέρουμε σε δύσκολη θέση: Κάναμε δύο Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, καταθέσαμε κατάλογο «ενοχλητικών» ερωτημάτων,  καταθέσαμε υπόμνημα από κορυφαίο δικηγορικό γραφείο, πιέσαμε στη διαβούλευση. Την ενόχληση της διοίκησης, κλήθηκε να «απαλύνει» ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ που αποφάσισαν να μας αποκλείσουν από τις επόμενες συναντήσεις.

Αν είναι, λοιπόν, ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα ας βγουν ΤΩΡΑ να τα πανηγυρίσουν μαζί με τις παρατάξεις τους! Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online