Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

8 Μαρτίου

PDF

 

 Αθήνα, 8/3/2021 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης για όλες τις γυναίκες που θυσιάστηκαν και πάλεψαν για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Το δικαίωμα για να αντιμετωπίζονται ως ελεύθεροι άνθρωποι. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ θεσπίστηκε για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Παράλληλα, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί (lock down) έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι παρούσες συνθήκες στον Όμιλο που εργαζόμαστε δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού,

καθώς μεγάλο ποσοστό των γυναικών που εργάζονται:

  • δεν κατέχουν θέσεις ευθύνης
  • δεν τους έχουν δοθεί ίδιες ευκαιρίες για να αναδείξουν τις ικανότητες τους

ενώ

  • μεγάλος αριθμός εργαζόμενων γυναικών έχει μεταφερθεί σε θυγατρικές και ιδιαίτερα στα Call Centers αλλά και στη Γερμανός,
  • αρκετές γυναίκες αναγκάστηκαν να πάρουν πακέτα «εθελούσιας» αποχώρησης, ώστε να γλυτώσουν από την ψυχολογική πίεση που δέχονταν και προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι αλληλέγγυο προς κάθε γυναίκα εργαζόμενη και να συμβάλει στη δραστηριοποίηση της στην συνδικαλιστική δραστηριότητα, χωρίς να αποτελεί μια ποσόστωση, αλλά μέσα από την εκλογή της σε θέσεις ευθύνης να μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του.

Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα και θα μας έχει πάντα σύμμαχο της. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

 


 

 

blogger templates | Make Money Online