Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Θλίψη για την απώλεια του Στάθη Ανδριόπουλου

Έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια, ο Στάθης Ανδριόπουλος, ένας ενεργός πολίτης της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Στάθης ήταν πάντα ταγμένος με την Ανανεωτική Αριστερά και αγωνίστηκε για τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Εργάστηκε ως υπάλληλος στον ΟΤΕ και για χρόνια υπήρξε στέλεχος και υποψήφιος της Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Ενεργός στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα, πάλεψε για χρόνια ως μέλος της Διανομαρχιακής επιτροπής κατά του χρυσού. Υπήρξε εκλεγμένος Νομαρχιακός σύμβουλος της Υπερνομαρχίας Έβρου – Ροδόπης.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ζητάνε «συναίνεση» για βλαπτικές μεταβολές στα τηλεφωνικά κέντρα

 PDF


 Αθήνα 26/3/21

Ζητάνε «συναίνεση» για βλαπτικές μεταβολές στους εργαζόμενους που μεταφέρανε βίαια στα τηλεφωνικά κέντρα

Δεν μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις τους, ούτε κατά το ελάχιστο χρονικό διάστημα της «προσαρμογής», όσον αφορά στους εργαζόμενους που μεταφέρανε βίαια, μονομερώς και χωρίς τη θέλησή τους στα τηλεφωνικά κέντρα. Όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο, γνωρίζουμε άριστα ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν το μισθό & τα εργασιακά δικαιώματα, να εκβιάσουν προκειμένου να φύγουν πολλοί με «εθελούσια» (όπως κι έγινε) και για να ανοίξουν μία νέα οδό για μελλοντικούς εκβιασμούς σε όλους όσους θα είναι κάθε φορά ανεπιθύμητοι.

Οι προθέσεις αυτές, έχουν αρχίζει ήδη να μορφοποιούνται μέσα στη θυγατρική-κάτεργο: εκβιάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε βάρδιες έως τις 11 το βράδυ, τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, τους προγραμματίζουν εκπαίδευση εκτός ωραρίου κ.α. Προσοχή, όμως, οι εργαζόμενοι που είχαν στη μητρική π.χ. πρωινό ωράριο, δικαιούνται να αρνηθούν να δουλέψουν σε βάρδιες. Επίσης, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να ζητήσουν τη συγκεκριμένη εντολή γραπτά, προκειμένου να δηλώσουν ότι αποκρούουν τη μονομερή βλαπτική μεταβολή και εμμένουν στην τήρηση των όρων της ατομικής σύμβασης εργασίας τους, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός τους για την αποκατάσταση των όρων εργασίας τους. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία μπορεί να γίνει ανεπίσημα ή επίσημα, δηλαδή είτε με προσωπική επιστολή/email είτε με εξώδικη δήλωση. Αν, όμως, οι εργαζόμενοι συναινέσουν ρητά ή σιωπηρά με μακροχρόνια αδράνεια, γίνονται έρμαιο των «ορέξεων» της νέας διοίκησης, μια και δεν νοείται βλαπτική μεταβολή όταν ο εργαζόμενος έχει συναινέσει σε αυτή.

Στο τελευταίο δ.σ. της ΟΜΕ καταγγείλαμε όλα τα προηγούμενα. Ρωτήσαμε, αν τα γνωρίζει ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας, αν έχουν κάνει κάποιες ενέργειες και τι έχουν να ενημερώσουν το δ.σ. Καμία απάντηση δεν λάβαμε, καμία συζήτηση δεν «καταδέχθηκαν» να γίνει για αυτό το θέμα. Είναι ακόμα μια απόδειξη της κατρακύλας που έχει πάρει ο συνδικαλισμός στον Όμιλο ΟΤΕ, με κύρια ευθύνη των παρατάξεων που έχουν την εξουσία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες μη φοβάστε καθόλου αν θα μας βάλουν στο…. μάτι! Μας έχουν βάλει, ήδη, αφού μας μεταφέρανε στα τηλεφωνικά κέντρα. Η μόνη μας ελπίδα προκειμένου να διατηρήσουμε την ελάχιστη εργασιακή αξιοπρέπεια, κάποιο οικογενειακό προγραμματισμό και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα είναι να έχουμε αλληλεγγύη, να απαγκιστρωθούμε από τους «προστάτες» που τελικά προστατεύουν μόνο τον εαυτό & τους ημέτερούς τους και να είμαστε έτοιμοι/αποφασισμένοι για κάθε νόμιμη διεκδίκηση. Η Αγωνιστική Συνεργασία είναι και θα είναι αταλάντευτη στη στάση της για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τις απόλυτα δίκαιες διεκδικήσεις όλων των εργαζομένων του Ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

8 Μαρτίου

PDF

 

 Αθήνα, 8/3/2021 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης για όλες τις γυναίκες που θυσιάστηκαν και πάλεψαν για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Το δικαίωμα για να αντιμετωπίζονται ως ελεύθεροι άνθρωποι. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ θεσπίστηκε για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Παράλληλα, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί (lock down) έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Οι παρούσες συνθήκες στον Όμιλο που εργαζόμαστε δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού,

καθώς μεγάλο ποσοστό των γυναικών που εργάζονται:

  • δεν κατέχουν θέσεις ευθύνης
  • δεν τους έχουν δοθεί ίδιες ευκαιρίες για να αναδείξουν τις ικανότητες τους

ενώ

  • μεγάλος αριθμός εργαζόμενων γυναικών έχει μεταφερθεί σε θυγατρικές και ιδιαίτερα στα Call Centers αλλά και στη Γερμανός,
  • αρκετές γυναίκες αναγκάστηκαν να πάρουν πακέτα «εθελούσιας» αποχώρησης, ώστε να γλυτώσουν από την ψυχολογική πίεση που δέχονταν και προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι αλληλέγγυο προς κάθε γυναίκα εργαζόμενη και να συμβάλει στη δραστηριοποίηση της στην συνδικαλιστική δραστηριότητα, χωρίς να αποτελεί μια ποσόστωση, αλλά μέσα από την εκλογή της σε θέσεις ευθύνης να μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του.

Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα και θα μας έχει πάντα σύμμαχο της. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

 


 

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online