Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η Γιώτα Βλάχου θα στοιχειώνει τα υπερκέρδη και τους «μετασχηματισμούς» τους

 PDF

 

                                                                                                                                                                                                                        Αθήνα, 4/11/2021

Η Γιώτα Βλάχου θα στοιχειώνει τα υπερκέρδη και τους «μετασχηματισμούς» τους

Η Γιώτα Βλάχου υπηρετούσε στις οικονομικές υπηρεσίες του ΟΤΕ από το 1992 που προσλήφθηκε έως και ως τα τέλη του 2020, οπότε και η διοίκηση τη μετέφερε στα τηλεφωνικά κέντρα (Αχαρνών), όπου εργαζόταν έως τώρα. Συγκεκριμένα, ένα χρόνο πριν, οι εκπρόσωποι της διοίκησης την «ενημέρωσαν» ότι, ή, θα πάρει την «εθελούσια» απόλυση, ή, θα τη μεταφέρουν στα τηλεφωνικά κέντρα. Η Γιώτα, που πρόσφατα είχε αποκτήσει το πτυχίο «Διοίκησης Επιχειρήσεων» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, επέλεξε να συνεχίσει να εργάζεται και να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, διαμαρτυρόμενη για τη βλαπτική μεταβολή που της είχε προκληθεί.

Η Γιώτα, δυστυχώς, απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Επέστρεψε από τη δουλειά τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ξάπλωσε στο κρεβάτι της κι εκεί οι οικείοι της τη βρήκαν νεκρή (από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου) την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Ενδιαμέσως,  η επικοινωνία μαζί της δεν ήταν εφικτή. Η νομική αγωγή της, για επαναφορά από τα τηλεφωνικά κέντρα στις οικονομικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, θα εκδικάζονταν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Η Γιώτα Βλάχου έφυγε σε ηλικία μόλις 55 ετών, δίχως να έχει κάποια ιστορικό με προβλήματα υγείας. Οι φίλοι, οι συγγενείς και οι συνάδελφοι καταμαρτυρούν ότι το τελευταίο χρόνο είχε απογοήτευση και θυμό και είχε κλειστεί υπερβολικά στον εαυτό της, που δεν τον φρόντιζε όπως προηγουμένως.

Όλοι οι συνάδελφοι, σύντροφοι και φίλοι, αποχαιρετούμε με πραγματικό πόνο τη Γιώτα, η οποία μοιράστηκε μαζί μας την εργασιακή καθημερινότητα στον ΟΤΕ, για 29 περίπου χρόνια. Η Γιώτα ήταν ο δικός μας άνθρωπος που είχε δώσει και την ψυχή της για τον ΟΤΕ. Είχε απεριόριστη αλληλεγγύη για όλους τους συναδέλφους, αλλά και αξιοσημείωτη κοινωνική δράση εκτός εργασίας.

Όλοι οι συνάδελφοι, σύντροφοι και φίλοι, αισθανόμαστε ότι η απώλειά της είναι η μόνη σημαντική απώλεια για την εταιρία και δεν συγκρίνεται με καμία από τις απώλειες (εσόδων, υπερκερδών κλπ.) που η διοίκηση θεωρεί κορωνίδα. Οι εργαζόμενοι είναι το πραγματικό κεφάλαιο που κανένας ψευτο-μετασχηματισμός δεν μπορεί να αντικαταστήσει, ειδικά όταν έχει ως κύρια επιδίωξη την συμπίεση των μισθών και της αξιοπρέπειάς τους. Η Αγωνιστική Συνεργασία είχε προειδοποιήσει 15 μήνες πριν για τις πολιτικές France Telecom (νυν Orange).

Ας γίνει η Γιώτα η αφορμή να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας. Να σταματήσουμε την απαξίωσή μας και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας, που θυσιάζουν τόσο φθηνά στο βωμό των υπερκερδών τους. Καλό Παράδεισο Γιώτα, θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας.

 ΥΓ: Η κηδεία της θα τελεστεί το Σάββατο 6/11 στη μεγάλη εκκλησία του 3ου Νεκροταφείου Νίκαιας στις 11.30 π.μ.

 


 

 

 

blogger templates | Make Money Online