Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Συμμετέχουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά υπερασπιζόμενοι την εργασιακή αξιοπρέπεια, τη ζωή και την επιβίωση όλων των εργαζομένων

 PDF


 

Συμμετέχουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά υπερασπιζόμενοι την εργασιακή αξιοπρέπεια, τη ζωή και την επιβίωση όλων των εργαζομένων

 

 

 

Την 1η Μαΐου του 2022 οι Έλληνες εργαζόμενοι ζητάμε σταθερά και ανυποχώρητα να μη ζούμε μόνο για να εργαζόμαστε. Να μην στερούμαστε τη βασική και αυτονόητη εργασιακή αξιοπρέπεια, τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Να σταματήσουν τα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα. Να σταματήσουμε να εργαζόμαστε για να ξεχρεώσουμε ένα χρέος που δεν το δημιουργήσαμε εμείς, αλλά η ευρωπαϊκή κι εγχώρια πολιτική που ακολουθήθηκε προς όφελος μόνο των ξένων και εγχώριων ολιγαρχών.

 

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την ακρίβεια, τις υπέρογκες ανατιμήσεις στην ενέργεια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μοναδική στην Ευρώπη κι όχι μόνο, που έχει βάλει το 100% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα στο Χρηματιστήριο Ενέργειας όπως είχε προσυμφωνήσει με τους ντόπιους ολιγάρχες στην ενέργεια. Όπως γνωρίζουμε άριστα ότι είμαστε ότι είμαστε οι πρώτοι σε θανάτους covid στην Ευρώπη γιατί ο Μητσοτάκης υπηρέτησε αντίστοιχα τους ιδιώτες ολιγάρχες στον τομέα της υγείας. Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους ότι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι διαχρονικά πιστές στα συμφέροντα των λίγων, σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και σε άλλους τομείς, όπως στην παιδεία, στον πολιτισμό, στις συγκοινωνίες, στις τηλεπικοινωνίες, στο σύνολο τόσο του πρωτογενή όσο και του δευτερογενή τομέα. 

 

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, αλλά και σε κάθε πόλεμο !

Όχι στον Πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη!

Η Αγωνιστική Συνεργασία απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, σε όλη την Ελλάδα στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Καλή Ανάσταση


 

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Συμμετέχουμε όλοι στην πανελλαδική απεργία αύριο 6 Απριλίου

PDF

 



 Συμμετέχουμε όλοι στην πανελλαδική απεργία αύριο 6 Απριλίου

Η αδράνεια των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια λόγω του κορωνοϊού, των μνημονιακών και μεταμνημονιακών σφοδρών και επιμελώς συντονισμένων επιθέσεων από τα κέντρα εξουσίας, μας έχει μετατρέψει σε παθητικό αποδέκτη των εργοδοτικών ορέξεων. Στον όμιλο ΟΤΕ βιώσαμε πολλαπλώς τις επιθέσεις αυτές από μία υπερκερδοφορούσα επιχείρηση που επικαλέστηκε το «δικαίωμά» της, στην ανεξέλεγκτη μείωση τόσο των μισθών όσο και της αξιοπρέπειάς μας.

Στην παρούσα συγκυρία, όπου η Ελλάδα αποτελεί πεδίο πειραματισμού των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες εξαθλιώνουν και κονιορτοποιούν τους εργαζόμενους, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας η αφύπνιση και η ενεργοποίησή μας.

Να αντισταθούμε ΤΩΡΑ στην μετατροπή μας σε εργαζόμενους με συνθήκες εργασίας και μισθούς Ασίας και με αναβαθμισμένο τιμάριθμο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε πραγματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας κι όχι κατ΄ ευφημισμόν. Συλλογικές συμβάσεις που συνοδεύονται από υποχρεωτικές ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις και προσωπικές διαφορές είναι ευθεία ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Δε δεχόμαστε ούτε να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, ούτε οι μισθοί μας να μη φθάνουν να καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές μας ανάγκες. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται σε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, με αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή, ώστε να αντιμετωπίσουμε τον καλπασμό της ακρίβειας.

Καταδικάζουμε ενεργά κάθε πόλεμο, χωρίς να δίνουμε κανένα άλλοθι στην κυβερνητική ανικανότητα για τη διαχείριση των κρίσεων, που έχουμε εξάλλου διαπιστώσει αποδεδειγμένα, στις εγκληματικές πολιτικές για τον κορωνοϊό που μας έχουν φέρει στην κορυφή της Ευρώπης σε θανάτους ανά πληθυσμό.

Κάναμε ήδη πάμπολες θυσίες. Είναι η σειρά αυτών που έχουν και κατέχουν υπερβολικά περισσότερα από εμάς.

Όλοι/όλες αύριο στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων

 

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online