Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η Αγωνιστική Συνεργασία αποχαιρετά το συνάδελφο Χριστόφορο Χριστοφορίδη

                                                                                                                                                    PDF

 


 Η Αγωνιστική Συνεργασία αποχαιρετά το συνάδελφο Χριστόφορο Χριστοφορίδη

 

Αποχαιρετούμε έναν πραγματικό συνδικαλιστή, που ως γνώμονα της δράσης και της ζωής του έθεσε τα εργασιακά συμφέροντα και την προάσπισή τους από την ντόπια και ξένη ολιγαρχία.  Ένα συνάδελφο που εκδήλωσε με τις πράξεις του, ότι ο συνδικαλισμός δεν πρέπει να έχει εξαρτήσεις από τα πολιτικά κόμματα που είναι υπόδουλα στο κεφάλαιο.

Ο Χριστόφορος Χριστοφορίδης ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στην ΠΕΤ-ΟΤΕ και ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ. Ήταν στέλεχος της ΝΔ και ηγετικό στέλεχος της ΔΑΚΕ. Διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1992-93 για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και πρωτοστάτησε στους αγώνες για την αποτροπή της. Αυτή η διαφωνία του, είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα που εφαρμόζει κατά κόρον  αντιδημοκρατικές και αυταρχικές τακτικές κι έχει την κύρια ευθύνη για τη χρεοκοπία της πατρίδας μας.

Ο Χριστόφορος Χριστοφορίδης συνεργάστηκε συνδικαλιστικά με την Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ και στην πολιτική με το Συνασπισμό της Αριστεράς κατεβαίνοντας υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 1996.

Καλό ταξίδι σύντροφε Χριστόφορε! Θα σε θυμόμαστε ως ένα ζωντανό παράδειγμα εντιμότητας και αφοσίωσης στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  Τετάρτη, 27 Ιουλίου 16.30 στην Παναγία Μαρμαριώτισα, στο Κάτω Χαλάνδρι.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του.

 

blogger templates | Make Money Online