Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΕ ΟΜΕ-ΟΤΕ : Έλλειμμα Αξιοπιστίας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζομένων ΟΤΕ
http://agonistiki-synergasia.blogspot.com/

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές η DEUTCHE TELECOM διαπραγματεύεται την αγορά νέου πακέτου μετοχών από το ελληνικό δημόσιο και ξεκίνησε μαζικές απολύσεις στο κομμάτι του ΟΤΕ στη Ρουμανία δίνοντας μέρος του έργου της ROM TELECOM στην ERICSSON και απολύοντας 500 εργαζόμενους. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα απόπειρα της διοίκησης για μείωση των θέσεων εργασίας, τις απολύσεις που συνεχίζονται στην COSMOTE, τα προβλήματα που επέφερε στο ασφαλιστικό ο νέος ασφαλιστικός νόμος, το κόστος που επιφέρει στα ταμεία η νέα εθελούσια των 700, τη συνεχιζόμενη εντατικοποίηση της εργασίας και βεβαίως οφείλουμε να προβάλλουμε το στρατηγικό μας στόχο για επαναφορά του ΟΤΕ στο Δημόσιο.
Μπροστά σ’ αυτές τις συνθήκες θα περίμενε κανείς και κάτω από το μέγεθος των προβλημάτων μια άλλου είδους λειτουργία από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας η οποία σα βασικό της μέλημα θα έπρεπε να έχει την αξιοπιστία και το κύρος της και όχι τις κάθε είδους μικροπαραταξιακές, μικροκομματικές, ρουσφετολογικές και πελατειακές σκοπιμότητες. Δυστυχώς όμως με ευθύνη των δύο μεγάλων παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ το κύρος και η αξιοπιστία πάνε περίπατο. Θα αναφερθούμε σε δύο συγκεκριμένα περιστατικά που συνέβησαν στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε από τη συγκρότηση μέχρι σήμερα.

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή δηλώσαμε ότι επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε όλες τις επαφές που θα έχει η Ομοσπονδία με τη διοίκηση. Η απάντηση που πήραμε από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ήταν ότι η Ομοσπονδία εκπροσωπείται μόνον από τον Πρόεδρο (ΠΑΣΚΕ) και το Γενικό Γραμματέα (ΔΑΚΕ). Για μας ο αποκλεισμός αυτός σημαίνει ότι δεν θέλουν στις επαφές αυτές τις φωνές που ενοχλούν.

Πρόσφατα έγινε η κλήρωση των συναδέλφων που θα πάρουν μέρος στις εκδρομές που διοργανώνει η Ομοσπονδία στην Ουγγαρία στην Κύπρο και στη Ρουμανία. Ζητήσαμε από τον αρμόδιο Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων τη λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων που τελικά θα πάνε σ’ αυτές τις εκδρομές και αρνήθηκε να μας τις δώσει λέγοντας ότι η λίστα αυτή δεν θα δοθεί σε κανένα. Θέσαμε το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή λέγοντας ότι η λίστα των ατόμων που τελικά θα ταξιδέψουν πρέπει να ανακοινωθεί δημόσια ώστε σε όλη τη διαδικασία να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος. Η απάντηση που πήραμε από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ήταν ότι καλύπτουν τις ενέργειες του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων ο οποίος αρνείται να δημοσιοποιήσει τη λίστα. Εμείς θεωρούμε ότι η απόκρυψη των στοιχείων αυτών γίνεται γιατί κάτι θέλουν να κρύψουν. Και αυτό που θέλουν να κρύψουν είναι το ότι η τελική λίστα δεν έχει καμία σχέση με τις διαδικασίες που ανακοινώσαμε στους συναδέλφους αλλά με τα ρουσφέτια τους.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αυτές οι συμπεριφορές βυθίζουν ακόμη περισσότερο την Ομοσπονδία στο τέλμα της ανυποληψίας και της αναξιοπιστίας που έχει οδηγηθεί με προηγούμενες ενέργειες και πρακτικές των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ. Εμείς αυτές τις συμπεριφορές δεν τις υιοθετούμε και θα προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να τις αλλάξουμε.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 

blogger templates | Make Money Online