Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ - Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων θα φέρει ελπίδα και προοπτική σε μας και στα παιδιά μας
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων θα φέρει ελπίδα και προοπτική σε μας και στα παιδιά μας

Αναδημοσίευση από την παρέμβαση της Αγωνιστικής Συνεργασίας
στο περιοδικό του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ Τηλεπικοινωνιακά Νέα

Το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε πριν από τρεισήμισι χρόνια με την ένταξη της χώρας στους μηχανισμούς της τρόικας συνεχίζεται. Τα χρόνια αυτά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ήταν αυτοί που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος με απολύσεις, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας και των απαιτούμενων χρόνων για σύνταξη, με την κατεδάφιση του εργατικού δικαίου, με την αλλαγή του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων με τη συνεχή αύξηση της φορολογίας.
Στο χώρο του ΟΤΕ όλα τα παραπάνω είχαν τις εφαρμογές τους και είχαμε μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις όπως τις απολύσεις στην COSMOTE το 2011, τις πρόσφατες στοχευμένες απολύσεις στην OTEPLUS, τις μειώσεις μισθών, τις μειώσεις των χορηγιών του λογαριασμού νεότητας, την εντατικοποίηση της εργασίας, το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, το ξεσπίτωμα πολλών συναδέλφων από τα καταστήματα που έκλεισαν, τον εργασιακό υποβιβασμό όλων αυτών που μετατέθηκαν στην OTETV και την καθήλωση των μισθών των εργαζομένων στις θυγατρικές στα μνημονιακά όρια. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η ηγεσία της ομοσπονδίας πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη για το ότι από την ίδρυση των δουλεμπορικών θυγατρικών όπως η OTEPLUS μέχρι σήμερα ουδέποτε ασχολήθηκε με το μισθολόγιο και με τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των συναδέλφων.
Σήμερα συνεχίζεται μια συζήτηση που δεν σταματάει ποτέ. Η συζήτηση για νέα κίνητρα αποχώρησης. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι προθέσεις της διοίκησης δεν έχουν ανακοινωθεί. Εμείς σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε ότι τα προγράμματα αυτά δεν είναι μονομερές διευθυντικό δικαίωμα. Για μας το σ.κ. θα πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του, να διασφαλίσει τόσο αυτούς που θα φύγουν όσο και αυτούς που θα μείνουν και να προωθήσει δικά μας αιτήματα όπως:

·         Τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όσων κάνουν χρήση των κινήτρων.
·          Τη διασφάλιση του ότι όσοι δεν κάνουν χρήση του προγράμματος δεν θα γίνουν στόχος εκδικητικών πρακτικών.
·         Την άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΟΤΕ με αξιοκρατικά κριτήρια, με ενιαίους όρους εργασίας και μισθού παλιών και νέων με συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές.
·         Την τακτοποίηση των συναδέλφων των οποίων η πρόσληψη είναι σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια.
·         Τη μετατροπή της σχέσης εργασίας των καθαριστριών από μερική σε πλήρη απασχόληση.
·         Την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα φέρει η μαζική έξοδος στα ταμεία.
·         Την αποτροπή της εντατικοποίησης στους χώρους δουλειάς και την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας στο ωράριο και τη σύνθεση των συνεργείων.
·         Τη διασφάλιση του ύψους των χορηγιών  του λογαριασμού νεότητας ώστε να μη μειωθούν λόγω της μείωσης του μέσου τακτικού μισθού.

Έχουμε όλοι την υποχρέωση να αναφερθούμε και να δούμε τι γίνεται και εντός και εκτός ΟΤΕ. Οι επιθέσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά και στα εργασιακά δικαιώματα συνεχίζονται. Η επίθεση που δέχονται πολλοί συνάδελφοι σε διάφορους κλάδους επηρεάζουν τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους συγγενείς και τους φίλους μας. Την περίοδο αυτή απειλούνται με απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ταυτόχρονα προωθείται η παραπαιδεία και η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα κλείνουν νοσοκομεία, κλείνουν πολλές από τις υπάρχουσες δομές παροχών υγείας καθώς και οι όποιες κοινωνικές υπηρεσίες παρέχουν οι δήμοι σήμερα. Μαζί μ’ αυτά έχει δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας
Την ώρα που συμβαίνουν αυτά το συνδικαλιστικό κίνημα και πρώτη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και πολλών ομοσπονδιών για άλλη μια φορά δεν φαίνεται να στέκονται στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις. Η αδράνεια όλης της προηγούμενης περιόδου δείχνει ότι επί της ουσίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  σαν το μακρύ χέρι της δικομματικής κυβέρνησης, σαν το μακρύ χέρι της τρόικας.
Αυτό που οφείλουν σήμερα η ΓΣΕΕ και όλες οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις είναι να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την αντίσταση στη συνεχιζόμενη λαίλαπα. Οφείλουν να συμβάλουν στο συντονισμό και στην ενοποίηση όλων των επιμέρους κινητοποιήσεων που γίνονται σε διάφορους κλάδους. Η ΓΣΕΕ και οι ομοσπονδίες οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το συντονισμό με τις άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τη νεολαία στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων.
Ο συντονισμός όλων των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, η ενοποίηση όλων των κινητοποιήσεων των επιμέρους κλάδων με κεντρικό αίτημα την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων είναι οι όροι που θα καταστήσουν αυτούς τους αγώνες νικηφόρους.
Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων θα ζωντανέψει την ελπίδα και θα ανοίξει μια νέα σελίδα, μια νέα προοπτική για το αύριο το δικό μας και πολύ περισσότερο για το αύριο των παιδιών μας.

 

blogger templates | Make Money Online