Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Το 2o Workers Fest το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη - Το πρόγραμμα της Γιορτής των Εργαζομένων:


Το πρόγραμμα της Γιορτής των Εργαζομένων 
το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018
στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ, 4
(πλησίον του σταθμού του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας)


Το 1ο Worker’s Fest πραγματοποιήθηκε πέρυσι ως το πρώτο Φεστιβάλ που διοργανώνεται από πρωτοβάθμια σωματεία. Σκοπός ήταν να να έρθουν κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς οι εργαζόμενοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας. Τώρα ανοίγει πέρα από αυτόν.
Φιλοδοξούμε, σε μία δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να κάνουμε ακόμα ένα μικρό βήμα προς την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την επιστροφή της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στο συνδικαλισμό και στη δική τους δύναμη.

Συντονισμός Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία
– Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ
– Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο
– Σωματείο Εργαζομένων στη CYTA
- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής
- Σωματείο Εργαζομένων στη Victus
Το φεστιβάλ των εργαζομένων επιστρέφει για τα καλά! Γεμάτο μουσική, συζήτήσεις για όσα μας αφορούν και αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, φωτογραφιές και γελοιογραφίες που προσπαθούν αν αποτυπώσουν το σήμερα, ντοκιμαντέρ, γεύσεις, ποτό, φωτογραφίες, κόμικ, δραστηριότητες για τα παιδιά.
Aναλυτικά:

Συναυλίες (ξεκινούν στις 9.00)

Στη μουσική σκηνή του 2ου Workers Fest θα ανέβουν:
* οι Bandallusia, Το 9μελές σχήμα, ανακατεύει παραδοσιακούς, ρεμπέτικους και έντεχνους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό αμάλγαμα.

* Οι JazzMatazz 3 που θα παίξουν blues για την για την εργατική τάξη, φολκ σκλαβοτραγουδα, που αφηγούνται ανθρώπινες ιστορίες.

* Στην κεντρική σκηνή του Workers Fest θα ανέβουν οι Οργανοπαίχτε και θα στήσουν και πάλι ένα ρεμπέτικο γλέντι. Πέρυσι χωρίς όνομα, το σχήμα των συναδέλφων τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο και φέτος θα «τραβήξει» με χορό μέχρι αργά…
* Αρκετά νωρίτερα στον κλειστό χώρο του συνεδριακού κέντρου, η avant-garde Ομάδα Ματαρόα θα προσπαθήσει να φέρει πιο κοντά στην εργατική τάξη την σύγχρονη πειραματική μουσική με συνθέσεις που έχουν γραφτεί αποκλειστικά για το Workers Fest.

Βίντεο προβολές (ξεκινούν στις 9.30)

Στο πρόγραμμα των βιντεοπροβολών του 2ου Workers Fest προσπαθήσαμε να έχουμε κάποια πραγματικά σπουδαία ντοκιμαντέρ. Έτσι θα έχουμε τη χαρά και τιμή να προβάλουμε τα:
* «Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα» (2016): Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λεωνίδα Βαρδαρού, αφηγείται την ιστορία Ελλήνων μεταναστών που κατέληξαν στο μακρινό Κολοράντο, στις αρχές του περασμένου αιώνα, να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και του συναφιού του και που μαζί με χιλιάδες άλλους ξεσηκώθηκαν, μετά τη Σφαγή του Ludlow, παίρνοντας τα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και το δίκιο τους.
* «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» (2018): Το ντοκιμαντέρ για την ΕΑΜική Αντίσταση την περίοδο της Κατοχής στην Αθήνα (’41-’44) ||| 14 αφηγήσεις. 14 ιστορίες. Ένας λαός ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Βγαλμένο μέσα από μια σκληρή εποχή. Ένα ντοκιμαντέρ για τη συλλογική μνήμη σε σκηνοθεσία, Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα.
* «Mourir à trente ans» (Πεθαίνοντας στα τριάντα) (1982): Μια μοναδική μαρτυρία για το Μάη του ’68 «από τα μέσα», για όλους αυτούς που προτίμησαν να καούν παρά να σκουριάσουν… Σε σκηνοθεσία του Romain Goupil

Συζητήσεις (18.00-21.00)

* Η εργατική πραγματικότητα και η οργάνωση από τα κάτω.
* Η δίκη της χρυσής αυγής και ο αντιφασιστικός εργατικός αγώνας.
Καλεσμένοι ομιλητές: Η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου και ο παραγωγός του Omnia TV, Ύποπτο μούσι.

Εκθέσεις

Έκθεση Κόμικ – Γελοιογραφίας
Η έκθεση του Workers Fest και φέτος θα φιλοξενήσει κόμικ και γελοιογραφίες κάποιων εκ των καλύτερων Ελλήνων γελοιογράφων. Συμμετέχουν οι Τάσος Μαραγκός, John Antono, Τάσος Αναστασίου, Soloup, Αντώνης Βαβαγιάννης, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Γιώργος Μικάλεφ και Πάνος Ζάχαρης.
Έκθεση Φωτογραφίας
Οι Νίκος Παλαιολόγος, Μάριος Λώλος και Γιάννης Κολεσίδης μέσα από τον φακό τους αποτυπώνουν  την ελληνική πραγματικότητα με θέματα όπως τα εργασιακά, το προσφυγικό αλλά και το ζοφερό τοπίο που άφησαν οι καταστροφές σε Μάνδρα και Μάτι την περσινή χρονιά. Δίπλα τους οι φωτογραφίες των συναδέλφων μας που με τη σειρά τους προσπαθούν να «εγκλωβίσουν» σε εικόνες την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Έκθεση με τις αφίσες Μάη του ’68
Το 2018 συμπληρώνονται 50 χρόνια από το Μάη του ’68. Ίσως το σημαντικότερο μεταπολεμικό επαναστατικό γεγονός. Μια εξέγερση με καθολικό χαρακτήρα, μια ανεπανάληπτη ιστορική στιγμή, που θύμισε στον κόσμο να ονειρεύεται και να διεκδικεί ακόμα και το ανέφικτο.

Παιδότοπος (18.00-21.00)

Στον προαύλιο χώρο του συνεδριακου κέντρου θα υπάρχει παιδότοπος με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης από τις 18.00 ως τις 21.00 με δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια. Στον χώρο του αιθρίου, ο Σπύρος Ξυπνητός με τον θίασο σκιών «Ναμαστε» θα δώσει μια παράσταση για τους μικρούς μας φίλους με τον πιο γνωστό λαϊκό ήρωα, τον Καραγκιόζη.

Κουζίνα – Χαριστική / Ανταλλακτική βιβλιοθήκη

Η μεγάλη έκπληξη της περσινής χρονιάς αναμφίβολα ήταν οι συναδελφική κουζίνα όπου οι συνάδελφοι έφεραν δεκάδες ταψιά φαγητού για να τα μοιραστούν. Στην ίδια βάση θα λειτουργήσει και φέτος η κουζίνα του φεστιβάλ με ελεύθερη συνεισφορά.

Συλλογή φαρμάκων – παιχνιδιών – τροφίμων

Είσοδος ελεύθερη


 

blogger templates | Make Money Online