Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ο “δαίμονας” του τυπογραφείου ξαναχτυπά !

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

http://Agonistiki-synergasia.blogspot.com

.

...........................................................................................Αθήνα 29/5/09

.

Ο “δαίμονας” του τυπογραφείου ξαναχτυπά !

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση της ΝΔ επικαλούμενη την παγκόσμια οικονομική κρίση επιβάλει την πολιτική των «μεταρρυθμίσεων» κατεδαφίζοντας όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και φορτώνει το κόστος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Σε μια εποχή που η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική ηγεμονία του Νεοφιλελευθερισμού, την στήριξη της κυβέρνησης αλλά και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζει καθημερινά τις εργασιακές σχέσεις, μεγιστοποιεί τα κέρδη της υπονομεύοντας το εισόδημα των εργαζομένων, επικαλείται τον ανταγωνισμό για να συντρίψει την σταθερότητα της απασχόλησης.
Σε μια εποχή σαν αυτή οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη όσο ποτέ από την παρουσία συνδικαλιστικού κινήματος αξιόμαχου, αξιόπιστου, μαχητικού, αγωνιστικά και ταξικά προσανατολισμένου.
Δυστυχώς όμως το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ αποδεικνύει καθημερινά με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ότι όχι μόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά αποτελεί και μέρος του προβλήματος τους. Έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της ντροπής πρόσθεσαν πρόσφατα. Μετά την κατάπτυστη ΣΣΕ του Μαΐου 2005 που υπέγραψαν, τα ραντεβουδάκια με τον Βγενόπουλο, το όνειδος του 34ου συνεδρίου της ΟΜΕ όπου με απίστευτους τραμπουκισμούς απομάκρυναν τους εκπρόσωπους των πιο επισφαλώς εργαζομένων στον ΟΤΕ, ήρθε η ώρα φαίνεται να δούμε και τη λογοκρισία στη σελίδα της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην “Οθόνη” της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, απ' όπου αφαιρέθηκε άρθρο που προφανώς ενόχλησε. Η επίκληση του “δαίμονα” του τυπογραφείου δεν μας πείθει. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη που υπάρχει για το σωματείο και η κατάργηση στην πράξη της συντακτικής επιτροπής, μας κάνει να πιστεύουμε ότι μόνο για “ανθρώπινο λάθος” δεν πρόκειται. Αναμένοντας την έμπρακτη διόρθωση του ατοπήματος, παραθέτουμε αυτούσιο το κομμάτι που λογοκρίθηκε και σας ζητούμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.


Μπροστά στο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Τελείωσαν οι εκλογικές διαδικασίες στα σωματεία μέλη της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Δεν είναι τώρα η ώρα του απολογισμού και της αποτίμησης των αποτελεσμάτων. Για τους περισσότερους από τους συναδέλφους δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα που άλλωστε προσφέρονται για πολλαπλές αναγνώσεις. Το σίγουρο είναι ότι οι παρατάξεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), υπεύθυνες κατά την γνώμη μας για τις μεγάλες ήττες και την ανυποληψία που βύθισαν το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας, διατήρησαν τις δυνάμεις τους ή ενισχύθηκαν. Η Ενωτική σ.κ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ είναι γνωστό πως πέτυχε στο σωματείο μας μεγάλη νίκη και αυτοδυναμία. Στην προεκλογική περίοδο κατέβαλε σοβαρή προσπάθεια να πείσει τους συναδέλφους ότι δεν είναι ΠΑΣΚΕ και φαίνεται πως το πέτυχε. Βεβαίως είναι γνωστό ότι τα στελέχη της εκλέγονται σε δευτεροβάθμια (ΟΜΕ-ΟΤΕ) και τριτοβάθμια (ΓΣΕΕ) όργανα με την ΠΑΣΚΕ αλλά αυτό παρέλειψαν να το αιτιολογήσουν. Είναι γνωστό επίσης ότι στα όργανα αυτά ουδέποτε διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική ΠΑΣΚΕ παρά μόνο σε δευτερεύοντα και επουσιώδη ζητήματα (ΟΠΑΚΕ, θέσεις ευθύνης κλπ.) , ενώ σε αρκετά ζητήματα όπως η αλλαγή του ΓΚΠ, η στάση τους προβλημάτισε ακόμα και την «εύκαμπτη» σε τέτοια ζητήματα κεντρική ΠΑΣΚΕ. Τελευταία, με δύο απανωτές ανακοινώσεις της, η Ενωτική σ.κ. στοχοποιεί τον απερχόμενο πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και θέτει θέμα αντικατάστασής του. Εμείς προφανώς δεν θα γίνουμε συνήγοροι του απερχόμενου προέδρου αλλά αναρωτιόμαστε: Μόνο αυτός ευθύνεται για την μακροχρόνια κρίση αξιοπιστίας που ταλανίζει το σ.κ. του ΟΤΕ; για την κατάπτυστη και προδοτική ΣΣΕ του Μαΐου 2005; για την χλιαρή αντίδραση της ομοσπονδίας στο ξεπούλημα του ΟΤΕ; Για την μετατροπή της ΟΜΕ σε άνευρο γραφειοκρατικό μηχανισμό παραγωγής ανώδυνων ανακοινώσεων; Για τον εκφυλισμό της ΟΜΕ σε «υπηρεσία» που διεκπεραιώνει «εξυπηρετήσεις»; Από μόνος του ο απογαλακτισμός από την κεντρική ΠΑΣΚΕ και η δημόσια αποδοκιμασία του προέδρου της δεν δίνει στην Ενωτική διαπιστευτήρια «αγωνιστικότητας». Θα χαιρετίσουμε πρώτοι την στροφή της Ενωτικής στον συνεπή, αγωνιστικό και ταξικό συνδικαλισμό από την στάση της και όχι από της διακηρύξεις της. Μέχρι τότε και ενόψει του εκλογικού συνεδρίου της ΟΜΕ θα πούμε : Ιδού η Ρόδος !


Η Γραμματεία της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΕΤΕ-ΟΤΕ


 

blogger templates | Make Money Online