Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Αυτόνομη Παρέμβαση (Δελτίο τύπου 25-8-2010)

 Έχουν εξελιχθεί σε επικίνδυνους μεταλλαγμένους βαστάζους της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης επιθετικής ανασυγκρότησης του Κεφαλαίου, σε βάρος του κόσμου της Εργασίας και της Κοινωνίας συνολικά! Τέτοιες βαθιά εξόφθαλμες και ωμές ταξικές παρεμβάσεις δεν έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος.
Καθημερινά πλέον και στο όνομα δήθεν της «διάσωσης της χώρας», η Κυβέρνηση προχωρά  και σε μια νέα ρύθμιση βίαιας ανακατανομής του πλούτου, υπέρ του Κεφαλαίου, των Τραπεζών και με ταυτόχρονο στόχο την πάση θυσία διασφάλιση της κερδοφορίας των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας, πάντα  σε βάρος του ελληνικού λαού, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η αιφνιδιαστική χθεσινή κατάθεση της τροπολογίας για τη δήθεν ενίσχυση της «χρηματοπιστωτικής ρευστότητας» με άλλα 25 δις € υπό τη μορφή νέων «εγγυοδοτήσεων», οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε πηγάδι δίχως πάτο, που εξανεμίζει ακόμα περισσότερο ακόμα και αυτόν τον τοκογλυφικό δανεισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Την ίδια στιγμή:
  • Δεν κάνουν τίποτε που θα διασφαλίζει την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
  • Δεν κάνουν τίποτε που θα βάλει ένα φραγμό στα ολιγοπωλιακά  συμφέροντα, τα οποία έχουν εκτινάξει το πληθωρισμό στο 6% και τις τιμές στα ύψη, κατατρώγοντας το εργατικό εισόδημα
  • Δεν κάνουν τίποτε που θα σταματήσει το μαζικό κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν κινητήριο μοχλό της οικονομίας
  • Δεν κάνουν τίποτε που θα ανακουφίζει έστω και προσχηματικά τη δραματική αύξηση της ανεργίας και την κοινωνική προστασία των ανέργων που πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά.  
Η κρίση όντως γίνεται ευκαιρία!
Ευκαιρία για τους λίγους, για το Κεφάλαιο, για τις Τράπεζες, για τους πιστωτές, στο όνομα της δήθεν βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.
Ο τρόπος απλός: συκοφάντιση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών αγαθών αρχής γενομένης από τις Συγκοινωνίες, ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με ενίσχυση του εργοδοτικού μεσαίωνα και κατάργηση των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ.
Για την εργατική τάξη δεν πάει άλλο πια! Μοναδικό τρόπος ανατροπής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας είναι και παραμένει η οργάνωση της αντίστασης και των εργατικών – κοινωνικών αγώνων. Η πρώτη μας απάντηση πρέπει να είναι μαζική, ενωτική και μαχητική. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι μαζικές, ενωτικές και μαχητικές κινητοποιήσεις της ΔΕΘ (11/9) και η Πανευρωπαϊκή Απεργία (29/9), να αποτελέσουν την αφετηρία που θα ξηλώνει το Μνημόνιο και θα μας αποδεσμεύει από την μέγγενη του μηχανισμού στήριξης.
.

 

blogger templates | Make Money Online