Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Λογοκρισία στην Αγωνιστική Συνεργασία από τον ΟΤΕ

 
Δελτίο Τύπου
Αθήνα 25 Οκτωβρίου 2010

Αντιδημοκρατική εκτροπή στον ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ κατεβάζει διακόπτες και παρεμποδίζει την ηλεκτρονική διακίνηση ανακοινώσεων των εκπροσώπων των εργαζομένων

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ για την απαγόρευση ηλεκτρονικής διακίνησης ανακοινώσεων που έχει επιβάλλει.
            Πιο συγκεκριμένα ο mail server του ΟΤΕ κατ’ επανάληψη έχει «κόψει» ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία επιχειρήσαμε να στείλουμε στους συναδέλφους μας στον ΟΤΕ. Ίδια πρακτική ακολούθησε πρόσφατα ο ΟΤΕ και με την ηλεκτρονική αλληλογραφία άλλων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του χώρου.
            Οι όποιες προσπάθειες συνεννόησης με τη διοίκηση απέβησαν άκαρπες και η τελευταία απάντηση που είχαμε ήταν ότι ο ΟΤΕ με αυτή την πολιτική προσπαθεί να προστατεύσει τους χρήστες, εν προκειμένω τους συναδέλφους μας στον ΟΤΕ, από ανεπιθύμητα email.
            Είναι λογικό η διοίκηση του ΟΤΕ να θεωρεί τα email μας ανεπιθύμητα γιατί αντιστεκόμαστε στις επιλογές της.
            Έχει όμως το δικαίωμα να μας απαγορεύει – επειδή ελέγχει τους «διακόπτες» – την επικοινωνία με τους συναδέλφους μας;
            Έχει το δικαίωμα να κόβει την επικοινωνία των εκπροσώπων των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα spam τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζει ότι το περιεχόμενό τους είναι αυστηρά πολιτικο-συνδικαλιστικό;
            Μήπως νομίζει ότι με τη φίμωση και τη λογοκρισία που επιχειρεί να επιβάλλει θα προωθήσει ευκολότερα τις αντεργατικές πολιτικές που έχει εξαγγείλει;
            Ή μήπως θέλει να γίνει το δεκανίκι της κυβέρνησης απέναντι στις φωνές που συνεχίζουν να αντιστέκονται;
            Οι ενέργειες και οι πρακτικές αυτές έρχονται από μια άλλη εποχή που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση όλου του ελληνικού Λαού.
            Οι ενέργειες αυτές είναι παράνομες, παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
            Ζητάμε από τους εκπροσώπους του τύπου να αναδείξουν το θέμα στον ημερήσιο, τηλεοπτικό και ηλεκτρονικό τύπο.
            Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να παρέμβουν προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η Συνταγματική νομιμότητα.

 

blogger templates | Make Money Online