Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ E-VALUE

 PDF

ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΕ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ E-VALUE

Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας για τους συναδέλφους της E-Value έχει περάσει πια από την ηγεσία της ΟΜΕ στην ηγεσία του ΠΑΣΕ. Πράγματι, ενώ στην κορυφή του διεκδικητικού μας πλαισίου στην προηγούμενη ΣΣΕ ήταν η ενιαία σύμβαση στον Όμιλο, η πλειοψηφία στην ΟΜΕ όπως την εξέφρασαν οι ψήφοι της ΑΚΕ και του ΣΥΝΕΝΑ (Ενωτικό κλπ.) αποφάσισε να εξαιρεθεί η E-Value από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το Ενωτικό, λοιπόν, ενώ είχε ήδη ψηφίσει στην ΟΜΕ να εξαιρεθούν από τη ΣΣΕ οι εργαζόμενοι στην E-Value, εκ των υστέρων αποφάσισε να προσφύγει στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) μέσω του ΠΑΣΕ.

Ως Αγωνιστική Συνεργασία στηρίξαμε την προσπάθεια, μια και δεν θέλαμε να έχουν ως άλλοθι την άρνησή μας. Διατυπώσαμε, όμως, έντονες επιφυλάξεις για το χαμηλότατο ποσοστό αύξησης των μισθών που διεκδικούσε η ηγεσία του ΠΑΣΕ (μόλις 2%!!). Ο Πρόεδρος μάλιστα του ΠΑΣΕ σε σχετική μας ερώτηση, απάντησε ότι η Διοίκηση της E-Value του είπε ότι ήταν το ανώτατο που μπορεί να δώσει! 

Ο ΟΜΕΔ εξέδωσε θετική απόφαση τον Οκτώβρη του 2018 δίνοντας 2% αύξηση, έξοδα για φύλακτρα παιδικών σταθμών έως 250 ευρώ, αποζημίωση Σαββάτων - Κυριακών και αργιών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τηλεπικοινωνιακό πακέτο Group1. Ως εκ τούτου, ο ΠΑΣΕ θα έπρεπε είτε να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη Διοίκηση της E-Value, είτε να προσφύγει στην Διαιτησία μέχρι τις 30 Απριλίου 2019, οπότε επειδή παυόταν χρονικά η Διοίκηση στον ΟΜΕΔ έπαυε και η δυνατότητα αυτή.
 
Και μαντέψτε τι έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΕ; ΤΙΠΟΤΑ!! Χαρίσανε δηλαδή στη Διοίκηση της E-Value και κατ΄ επέκταση στη Διοίκηση του ΟΤΕ / Deutsche Telekom, ακόμα και αυτή την ελάχιστη κατάκτηση. Είναι τόσο αφελείς; Μας κοροϊδεύουν;  Ή δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων; Γιατί δεν απαντάει επίσημα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕ (που δεν φείδεται άλλωστε μονοπρόσωπων ανακοινώσεων) για ποιο λόγο δεν προσφύγανε στη Διαιτησία από τον Οκτώβρη του 2018 έως τώρα; 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, διαφαίνεται πως είναι τελείως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για εκπρόσωποι των εργαζομένων. Γιατί πολύ απλά, αυτοί που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα είναι δύσκολο και συχνά ανέφικτο να το επιλύσουν. Καλούμε, λοιπόν, τους εργαζόμενους στην E-Value να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ανατρέψουν την απραξία στην οποία έχουν περιπέσει οι πλειοψηφίες στην ΟΜΕ και στον ΠΑΣΕ.

Ο «κατοικίδιος» συνδικαλισμός της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ δεν μας αξίζει! Η Αγωνιστική Συνεργασία μπαίνει μπροστά στη διεκδίκηση για μία κοινή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ, απαιτώντας για πολλοστή φορά να γίνουν πράξη οι αποφάσεις που έχουν παρθεί. 

Οι ανάγκες μας και οι ζωές μας είναι πολύ πάνω από την ασύδοτη και αχόρταγη κερδοφορία των όποιων μετόχων.

 

blogger templates | Make Money Online