Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ


Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ στα πλαίσια των επιλογών τους για ανατροπή, περιορισμό και κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου και των δανειστών, κορυφώνει την επίθεση της ενάντια στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ένταση τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, προωθεί μέσα από το 4ο μνημόνιο νέες περικοπές στους μισθούς στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα, στις συντάξεις, ιδιαίτερα τις επικουρικές, στο θεσμό των Βαρέων και ανθυγιεινών, στις Συλλογικές Συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιεί και ξεπουλά τις Δημόσιες επιχειρήσεις και τη Δημόσια περιουσία.
Ταυτόχρονα σε επίπεδο ΕΕ προωθείται το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας με στόχο να τεθούν στο γύψο τα δικαιώματα και οι ζωές των εργαζομένων για πολλές δεκαετίες.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Γενική Απεργία στις 23 Φλεβάρη, με τη μαζική συμμετοχή και τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, υπήρξε ένα θετικό βήμα αντίστασης και ελπίδας για τους εργαζόμενους.
Η Γενική Απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, παρά τον αυταρχισμό και τα κατασταλτικά μέτρα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να τις αποδυναμώσει, έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και έστειλε μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.
Οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, ιδιαίτερα στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, είναι ανάγκη να αφουγκραστούν τις διαθέσεις των εργαζομένων, να συνεχίσουν και να οργανώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Στα πλαίσια αυτά η Αυτόνομη Παρέμβαση προτείνει στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις την κήρυξη νέας Γενικής Απεργίας στις 17 Μάρτη μπροστά και στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Ταυτόχρονα προτείνουμε τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση πανευρωπαϊκής διαδήλωσης στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
Ο Αγώνας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ με στόχο να αποκρουστούν τα αντεργατικά μέτρα που πλήττουν δικαιώματα κατακτημένα με αίμα, πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί με στόχο την ανατροπή τους.
28-2-2011

 

blogger templates | Make Money Online