Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Κοπτορραπτική εφιαλτικών μέτρων από τους πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης!

04d7e0e41e190c43f3e4964f1815980d 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εφιαλτικό πακέτο των περικοπών για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Η τρόικα μένει στη χώρα μας ώσπου να καταληχθούν τα μέτρα και οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης «ασκούνται» στην κοπτορραπτική για να σερβιριστούν με …τρόπο στην ελληνική κοινωνία.
Αυτή είναι και η βασική αιτία της καθυστέρησης της ανακοίνωσής τους. Φοβούνται από τη μια μεριά τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού και από την άλλη συμπεριφέρονται σαν «τα καλά παιδιά» προς τη διεθνή τοκογλυφία και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους στην Ε/Ε. 
Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, όπως γίνεται αυτές τις μέρες με το σκάνδαλο της ΑΤΕ, επιταχύνουν την έξοδο τη χώρα μας από ευρώ και την οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία, πράγμα, που αν γίνει με τους όρους των δανειστών και των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας.
Οι περικοπές που σχεδιάζονται στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η μείωση ακόμη και της προνοιακής σύνταξης του ΟΓΑ, ο νέος σφαγιασμός των μισθών των εργαζομένων των ΔΕΚΟ, η δραστική περικοπή του εφάπαξ και των κοινωνικών επιδομάτων, η επιβολή διδάκτρων για την τριτοβάθμια και μεταπτυχιακή εκπαίδευση, οι συγχωνεύσεως των νοσοκομείων και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας συνθέτουν το νέο εφιαλτικό τοπίο που μας ετοιμάζουν.
Στο τραπέζι των συζητήσεων επίσης έχει τεθεί και η κατάργηση των υπολειμμάτων των δώρων και των επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο, καθώς και το πλέον εφιαλτικό, της επιβολής δηλ πλαφόν στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανά ασφαλισμένο, ανεξάρτητα αν αυτό οδηγήσει ακόμα και σε βέβαιο θάνατο ασθενής με χρόνια νοσήματα.
Και ενώ οι δυνάμεις του μνημονίου σχεδιάζουν τις περικοπές, ενώ εκποιούν με γρήγορες και αδιαφανείς διαδικασίες τις δημόσιες επιχειρήσεις και τον εθνικό πλούτο (βλέπε Αγροτική Τράπεζα), το σ.κ. βρίσκεται ή σε θερινή ραστώνη ή «διαπραγματεύεται» με την τρόικα όπως έγινε με τη συνάντηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ενώ η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ εξαντλεί τη δράση της σε επικοινωνιακές κινήσεις όπως πχ το αίτημα για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αντιδράσουν άμεσα απέναντι στα νέα μέτρα που σχεδιάζονται, οργανώνοντας αγώνες και δράσεις ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο, ενώ οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.
Οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων άμεσα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτέμβρη, με αφορμή και τη ΔΕΘ, θα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία της έκρηξης της λαϊκής αγανάκτησης για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών.
Η ανακοίνωση σε μορφή word: ΕΔΩ

 

blogger templates | Make Money Online