Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακός ξεσηκωμός για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων



 

Απεργιακός ξεσηκωμός για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων

            Τις μέρες αυτές, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα σχολεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους δήμους, στα νοσοκομεία βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις αγωνιζόμενοι για να μην περάσουν οι χιλιάδες απολύσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση των μνημονίων. Αγωνίζονται ακόμη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών όπως η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική μέριμνα. Αγωνίζονται για να μην κλείσουν νοσοκομεία, να μην κλείσουν σχολεία, να μη μετατραπεί το δημόσιο σχολείο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο, να μη στραφεί όλη η κοινωνία στην παραπαιδεία και στα φροντιστήρια.
            Την ίδια ώρα σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι συνάδελφοι σε μια σειρά από ΔΕΚΟ και πρώην ΔΕΚΟ που απειλούνται με ιδιωτικοποιήσεις και με απολύσεις, σε συνέχεια του λουκέτου και των 2.500 απολύσεων της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν για τέταρτο μήνα τον αγώνα τους, συνεχίζουν την κατάληψη του ραδιομεγάρου και τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος με το σήμα της ΕΡΤ και όχι του ψευδεπίγραφου ΔΤ.
            Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση η ηγεσία της ΓΣΕΕ ήταν υποχρεωμένη να συντονίσει το βηματισμό της με την ΑΔΕΔΥ και τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης σ’ αυτούς που απειλούνται με απόλυση αλλά και γιατί οι πολιτικές αυτές χτυπάνε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χτυπάνε όλη την ελληνική κοινωνία. Η πλειοψηφία όμως της ΓΣΕΕ θεώρησε ότι για όλα αυτά που συμβαίνουν αρκεί η εξαγγελία μιας 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 18/9.
            Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) η οποία στην προκειμένη περίπτωση βρήκε και μια αναπάντεχη στήριξη από το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, για άλλη μια φορά επιχειρεί να γίνει η τροχοπέδη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
            Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί  τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να αξιοποιήσουν ακόμη και αυτή την κατώτερη των περιστάσεων απόφαση για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της αντίστασης σ’ αυτές τις πολιτικές, να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της συμπόρευσης των εργαζόμενων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής των απολύσεων, της ανατροπής των πολιτικών λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, της ανατροπής των πολιτικών ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής μέριμνας, της ανατροπής εν τέλει όλων των μνημονιακών πολιτικών.

Όλοι στη στάση εργασίας 11 π.μ – 3 μ.μ. την Τετάρτη 18/9/2013
Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/9/2013
11.30 π.μ. στην  πλατεία Κλαυθμώνος
Όλοι στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

 

blogger templates | Make Money Online