Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Άλλοι καιροί άλλα ήθη και συμπεριφορές


Άλλοι καιροί άλλα ήθη και συμπεριφορές

Παραμονή της Μεγάλης εβδομάδας και επισκέφθηκε η Άγκελα τη χώρα μας. Σε κάποιες άλλες εποχές θα γινόταν χαμός στο ίσωμα. Ποιος δεν θυμάται τις μεγάλες ογκώδεις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες όταν στο παρελθόν επισκεπτόταν την Ελλάδα κάποιος εκπρόσωπος του παγκόσμιου καπιταλισμού ή κάποιος που θεωρεί τη χώρα μας προτεκτοράτο.
Αυτή τη φορά δεν ήταν έτσι.
Η πολιτική και συνδικαλιστική Αριστερά για άλλη μια φορά ήταν στους δρόμους και κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της έστρωσε το χαλί, ανακήρυξε την Αθήνα σε κατεχόμενη πόλη, έκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων έκλεισε μερικούς σταθμούς του μετρό και την υποδέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων – βλέπεις συνέπεσε να είμαστε λίγο πριν την Κυριακή των βαΐων.
Όπως αποδείχθηκε το μεγάλο δίλημμα το είχαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ γιατί μη μπορώντας να αποφασίσουν αν θα βγούνε στους δρόμους ή αν θα πάνε να την υποδεχθούν αποφάσισαν να ρίξουν λευκό και κάτσανε στα γραφεία τους.
Μην ανησυχείτε όμως γιατί την επόμενη ή τη μεθεπόμενη φορά θα ξεπεράσουν τους προβληματισμούς τους και θα εκπροσωπήσουν επάξια το συνδικαλιστικό κίνημα πηγαίνοντας και στην υποδοχή. Και για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα διεκδικήσουν να είναι αυτοί που θα γονατίσουν για να ανοίξουν το χαλί της υποδοχής.

Καλό Πάσχα και προσοχή στα βαρελότα

 

blogger templates | Make Money Online