Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά – ΜΕΤΑ: Με τους αγώνες, ανατρέπουμε και γράφουμε ιστορία

 ΜΕΤΑ: Με τους αγώνες, ανατρέπουμε και γράφουμε ιστορία 

Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά» και τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους του κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταναστών, συλλογικοτήτων, φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα μαζικό συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. 
Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος για να καταλήξει έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησε νωρίτερα και το ΠΑΜΕ.
Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία και στη συνέχεια ενώθηκε με το κύριο σώμα των διαδηλωτών στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην ανακοίνωσή της για την Εργατική Πρωτομαγιά, η ΜΕΤΑ σημείωνε ότι η 1η Μάη 2014 είναι «η Πρωτομαγιά των νέων αγώνων, των εργαζομένων, των ανέργων, της μεγάλης μάζας της μισθωτής εργασίας, που βρίσκεται εκτός των τειχών, βορρά στην εργοδοτική εκμετάλλευση».
Το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε, υπογράμμιζε για να συμπληρώσει: «οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία των αγώνων τους, είναι η ΕΡΤ, η Χαλυβουργία, οι εκπαιδευτικοί, οι Curier, οι Λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, οι άνεργοι της Ν/Ζώνης, οι καθαρίστριες, οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αμέτρητες μικρές και μεγάλες μάχες, είναι η άλλη όψη του συνδικαλισμού της εποχής μας, η αθέατη πλευρά των αγώνων, που δεν βρίσκει καμιά θέση στα “δελτία των ειδήσεων”».
Αυτή την Πρωτομαγιά προβάλει πολύ δυνατά το χρέος μας να συνεχίζουμε ανυποχώρητα την ταξική πάλη, συμπλήρωνε και τόνιζε: «στηριζόμαστε στη συλλογική μας δύναμη, στην ενότητά μας και στη δράση μας. Αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα της εποχής μας, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ,για την κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του χρέους.
»Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους, να διεκδικήσουμε μέτρα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, να σταματήσουν οι απολύσεις, να τεθούν οι τράπεζες σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
»Να αγωνιστούμε για δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, επαναθεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων και του εργατικού δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
»Ή ΑΥΤΟΙ - Ή ΕΜΕΙΣ  είναι το σύνθημα που συνδέει το νόημα της Πρωτομαγιάς τότε, με την Πρωτομαγιά σήμερα».
Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της 1ης Μάη
Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης, οι οργανωτές αναφέρουν ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί ακόμη τιμή στους αγωνιστές που ίδρυσαν τα συνδικάτα και ξεκίνησαν την Εργατική Πρωτομαγιά.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά, κατατέθηκαν το πρωί στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

 

blogger templates | Make Money Online