Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

META: ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ



Αθήνα 13/6/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ο συνεχιζόμενος αγώνας των εργαζομένων στα μέσα συγκοινωνίας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας   ενάντια,  στην  εγκληματική για το δημόσιο συμφέρον,  απόφαση της κυβέρνησης και των δανειστών να υπαχθούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς στο νέο Υπερταμείο, προκειμένου να χαριστούν στους κερδοσκόπους ιδιώτες.
Ο αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου  χαρακτήρα των συγκοινωνιών δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας. Είναι αγώνας για αποτελεσματική, σύγχρονη και φθηνή μετακίνηση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλων των λαϊκών στρωμάτων.
Οι συγκοινωνίες είναι για όλους μας αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, που δεν απαξιώνεται και δεν υποβαθμίζεται όσο και αν το επιθυμούν.
Αγωνιζόμαστε, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, ώστε  ανατρέψουμε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των ΟΣΕ – ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ στους ιδιώτες και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Καλούμε τώρα τη ΓΣΕΕ, για πολλοστή φορά, να πάψει να είναι άφωνη, αδρανής και παντελώς απούσα και να πάρει θέση για την ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, όχι μόνο στις συγκοινωνίες, αλλά στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών, που υπάγονται στο αποικιακό υπερταμείο κυβέρνησης και δανειστών.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

 

blogger templates | Make Money Online