Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα Αγωνιστικής Συνεργασίας για Ελπίδα και Ανατροπή





14 Νοεμβρίου 2017
Κάλεσμα Αγωνιστικής Συνεργασίας για Ελπίδα και Ανατροπή

Το διήμερο 30 και 31 Οκτώβρη 2017 οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, έδειξαν με την μαζική και αγωνιστική τους συμμετοχή στην απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι δεν ξόφλησαν. Όσοι βιάστηκαν να προεξοφλήσουν ότι η καταφυγή στον ατομισμό, τον καριερισμό και την δουλοπρέπεια είναι το μέλλον των εργαζομένων στον ΟΤΕ, διαψεύστηκαν. Όσοι συνειδητά επέλεξαν τελικά την πλευρά της εργοδοσίας για αποκούμπι, καταφεύγοντας σε πρακτικές όπως η απεργοσπασία, απομονώθηκαν. Ακόμα και  ο μακροχρόνιος εναγκαλισμός της ηγεσίας του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την διοίκηση και τα μνημόνια, δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τους εργαζόμενους από το να βροντοφωνάξουν «παρών» στο κάλεσμα για ενότητα και αγώνα. Η απάντηση των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, ακούστηκε σε όλη την κοινωνία και αφορούσε στην αξιοπρέπεια & στο μέλλον των ιδίων αλλά και όλου του κόσμου της εργασίας. Σε όσους εξακολουθούν να αγωνίζονται για να υπερασπίσουν κατακτήσεις ενός αιώνα, που τα οκτώ τελευταία χρόνια βρέθηκαν στο στόχαστρο των δανειστών και των κυβερνήσεων. Η διαιώνιση των πολιτικών λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής του εργατικού δικαίου και της κατάρρευσης του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχουν συμβάλει στο σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ. Επιπρόσθετα έχουν ανοίξει την όρεξη της εργοδοσίας για περισσότερη αφαίμαξη του εισοδήματός μας, μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και στα ωράρια. Η εργοδοσία δεν έχει ηθικό φραγμό ακόμα και να αμφισβητήσει θεσμικές κατακτήσεις με κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, όπως η αμοιβή της άδειας ασθενείας και η άδεια ανατροφής τέκνων.
Σε αυτόν το δύσκολο αγώνα που ξεκινήσαμε, υπάρχουν «βαρίδια». Είναι ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων να απομονώσουν εκείνες τις δυνάμεις του εργοδοτικού, κομματικού και αναθετικού συνδικαλισμού, που παρεμβαίνοντας στην διαπραγμάτευση, κατεβάζουν το πήχη των διεκδικήσεων, νοθεύουν το διεκδικητικό πλαίσιο και προσγειώνουν τις ελπίδες και τις ανάγκες των εργαζομένων στα ασφυκτικά πλαίσια ενός επικίνδυνου «ρεαλισμού». Ενός «ρεαλισμού» που δεν είναι άλλος από τις επιθετικές βλέψεις της διοίκησης του ΟΤΕ, για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία σε βάρος του μόχθου μας. Οι δυνάμεις αυτές έχουν ονοματεπώνυμο και δεν θα αποφύγουμε να τις ονοματίσουμε στο όνομα της ενότητας. Είναι λοιπόν το λεγόμενο Ενωτικό (ΠΑΣΚΕ) και η (Δ)ΑΚΕ, εκπρόσωποι ενός ηττοπαθούς, ενδοτικού, εργοδοτικού, κομματικού και αναθετικού συνδικαλισμού, που μας έχει φέρει μέχρι εδώ! Είναι οι βασικοί πυλώνες μιας νοσηρής κατάστασης που απαξιώνει συνολικά τα συνδικάτα στα μάτια των εργαζομένων και που βασικό της μέλημα είναι η διαρκής αναπαραγωγή τους σε καρέκλες και οφίτσια, η ενθυλάκωση προνομίων και η ρουσφετολογική τους διαπλοκή με την εργοδοσία και τα κόμματα. Η διαπραγμάτευση για την συλλογική σύμβαση, αλλά και ο ίδιος ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, είναι πολλή σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια τους!
Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί ότι για όλα τα θέματα των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ, απαιτείται μια διαφορετική πορεία απ’ αυτήν που έχουν τραβήξει ως τώρα, οι δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού. Απαιτείται μιας συνεχής προσπάθεια ώστε να επηρεάσουμε και να ωθήσουμε τα σωματεία και την ομοσπονδία προς μια αγωνιστική πορεία, προς μια διεκδικητική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που θα αμφισβητήσει τον πυρήνα των απαιτήσεων της διοίκησης, θα έχει τους συναδέλφους αγωνιστικά ενημερωμένους και ετοιμοπόλεμους, θα προτείνει και θα διεκδικεί λύσεις και δεν θα δέχεται μοιρολατρικά το λεγόμενο μικρότερο κακό. Εμείς θέλουμε η ομοσπονδία και ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ να είναι δίπλα στον κάθε συνάδελφο, δίπλα στα εργασιακά του προβλήματά  και να μη λειτουργούν σαν ρουσφετομάγαζα ή σαν το μακρύ χέρι της διοίκησης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Μπροστά στις εκλογές για τα νέα όργανα διοίκησης του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, καλούμε κάθε συνάδελφο στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του που συμφωνεί ή προσεγγίζει τις παραπάνω θέσεις, κάθε συνάδελφο που έχει κουραστεί από τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού να συμμετάσχει ενεργά και να στηρίξει το  ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Γιατί εμείς δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό..

 

blogger templates | Make Money Online