Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Απολογισμός Θητείας ΔΣ του ΠΑΣΕ-WIND 2017-2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910 – Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@pasetim.com
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ.Σ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND 2017-2018

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου για ακόμη μία χρονιά χαρακτηρίστηκε από τον αγώνα της διεκδίκησης της ΕΣΣΕ με την ανυποχώρητη στάση μας απέναντι στις μειώσεις που θέλει να περάσει η Διοίκηση, της βελτίωσης των συνθηκών και της προάσπισης των θέσεων εργασίας, και της σύνδεσής του με άλλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας- Απολύσεις.
Η διοίκηση της Wind τη φετινή χρονιά δεν προχώρησε σε καμία πρόταση από την πλευρά της αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αποσύρει την περσινή της πρόταση στην οποία μάλιστα, αν και ζητούσε μειώσεις, τη θεωρούσε ιδιαίτερα δελεαστική. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως σε μία αγορά που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και δύσκολες οικονομικές συνθήκες είναι σημαντικό για αυτούς η ΕΣΣΕ να λαμβάνει υπόψιν της τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο και στην κοινωνία συνολικότερα και επιχείρησε να κλείσει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το Σωματείο.
Στις 11/10/2017 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με στάση εργασίας στην οποία παραβρέθηκαν τρεις συνάδελφοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Cyta, οι οποίοι μας μετέφεραν το κλίμα που επικρατούσε σχετικά με τη φημολογία εξαγοράς τους με κύριο αγοραστή εκείνη τη χρονική περίοδο τη Wind, παρόλο που η διοίκηση προσπάθησε να παρεμποδίσει την είσοδό τους. Η Γενική Συνέλευση της 11/10 αποφάσισε να μην κάνει βήμα πίσω όσον αφορά την ΕΣΣΕ. Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης επισυνάπτεται. Ωστόσο στις 27/10/17 μέλη της διοίκησης της εταιρίας κάλεσαν την Πρόεδρου του Σωματείου Γιώνη Σήλια προκειμένου να την επιπλήξουν για την είσοδο των συναδέλφων από τη Cyta και στις 31/10/2017 απέστειλαν με δικαστικό αντιπρόσωπο στην ίδια, στην Γεν. Γραμματέα Βαρυτιμίδου Γεωργία και στον Ταμία Μάλαμα Στέφανο  προειδοποιητικές επιστολές --Warning Letters – σχετικά με το ίδιο ζήτημα .
Παράλληλα οι απολύσεις συνεχίστηκαν με τη γνωστή μέθοδο εξαναγκασμού σε παραίτηση ενώ  η εντατικοποίηση και οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας έφεραν για ακόμη μία χρονιά μια σειρά παραιτήσεων.
Οι δράσεις μας για όλα τα παραπάνω ζητήματα ήταν οι ακόλουθες
Μαζική έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 03/11/2017 στο χώρο του Customer Service με αφορμή τις απολύσεις εκείνων των ημερών. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τετράωρη Στάση Εργασίας στις 06/11/2017
Στάση Εργασίας 06/11/2017 και παράλληλα νέα έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία πάρθηκε η απόφαση απεργίας.
Απεργία στη Wind στις 16/11/2017
Περιοδείες – συζητήσεις με συναδέλφους ανά τμήμα
Συντονισμός με άλλα σωματεία του κλάδου για από κοινού κινητοποιήσεις
Επίσης υπήρξαν δημοσιεύσεις που αφορούν θέματα του σωματείου μας από διάφορα sites, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον τύπο.

Συντονισμός Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία
Ο Συντονισμός Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία συνέχισε τη λειτουργία του με αλληλέγγυες παρεμβάσεις στις δράσεις των Σωματείων και με την επιτυχή οργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου Workers Festival (21/10/17).
Συμμετοχή σε άλλες κινητοποιήσεις- Στήριξη εργαζομένων, σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων
Το Σωματείο μας συμμετείχε σε διάφορες άλλες κινητοποιήσεις με κορυφαία αυτήν για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας και ενάντια στις Λευκές Νύχτες στο πλαίσιο του Συντονιστικού ενάντια στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια (κινητοποιήσεις στο χώρο του εμπορίου, παρεμβάσεις σε αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων σχετικά με τις Λευκές Νύχτες). Επίσης, συμμετείχαμε ενεργά στη Γενική Απεργία που κηρύχτηκε στις 14/12/17 και στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και στηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις της εργαζομένης του Wind Store στο Γέρακα, των Σωματείων του Συντονισμού Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία, του απολυμένου από την Plegma Net , του Σωματείου των εργαζομένων στη Victus για τις απολύσεις που έκανε η διοίκηση της εταιρίας, του απολυμένου από την εταιρία Γευσήνους, των εργαζομένων στην εταιρία Amuse Event, του απολυμένου από τη Speedex, των 4 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ιλίου που διώκονταν από τη διοίκηση της Vodafone και των εργαζομένων στην Intracom. Τέλος, συνδράμαμε και με φυσική παρουσία τους πληγέντες της πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η διοίκηση δεν κάνει βήμα πίσω από την εφαρμογή των μέτρων και των νόμων που της παρέχουν οι κυβερνήσεις ώστε να ελαχιστοποιεί το εργατικό κόστος και αυτό το επιτυγχάνει με την ολοένα αυξανόμενη εντατικοποίηση, τις απολύσεις, τις εργολαβοποιήσεις, τις προσλήψεις χαμηλόμισθου προσωπικού, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Ασφαλώς η τακτική της δεν είναι διαφορετική με αυτή που ακολουθούν και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου και όχι μόνο…
Το ΔΣ προσπάθησε να κινητοποιήσει τους συναδέλφους με τις περιοδείες και τις ανοιχτές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, ανοιχτά δ.σ.), να ενθαρρύνει  τη συμμετοχή των εργαζομένων στις δράσεις του Σωματείου, να αναπτύξει τους δεσμούς αλληλεγγύης συμμετέχοντας σε άλλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ωστόσο η εσωστρέφεια, η περιορισμένη συμμετοχή των συναδέλφων στους αγώνες και οι δυσχερείς εσωτερικές διαδικασίες οδήγησαν το Σωματείο σε μειωμένη αποτελεσματικότητα, αν και για άλλη μια χρονιά δείξαμε ότι στις επιθέσεις της εργοδοσίας είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι ως σωματείο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε την αλληλεγγύη που εκφράστηκε εμπράκτως για άλλη μια χρονιά από άλλα σωματεία, συλλογικότητες αλλά και από μεμονωμένους εργαζόμενους.
Καλούμε τους, τις συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στο σωματείο με την εγγραφή τους σε αυτό, τη συμμετοχή τους ως υποψήφιοι και ψηφίζοντας στις επερχόμενες εκλογές, τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες και δράσεις του Σωματείου συνολικά. Η χρονιά που έρχεται θα είναι η δυσκολότερη από όλες τις προηγούμενες λαμβάνοντας υπόψιν το νέο συνδικαλιστικό νόμο με τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα. Δεν θα πρέπει να μείνουμε αδρανείς απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις που κυριότερο στόχο έχουν την μη αξιοπρεπή διαβίωσή μας. Το σωματείο τώρα παρά ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη από νέες φωνές.  Το σωματείο μας έχει ανάγκη όλους. Θα πρέπει να ενισχύσουμε το Σωματείο με την ενεργή συμμετοχή και δράση μας.
Είναι η ώρα που θα πρέπει να παλέψουμε όχι μόνο για το Σωματείο που θέλουμε αλλά κυρίως για το σωματείο που μας αξίζει… και αυτό είναι υπόθεση όλων μας.
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε
Η Γενική Συνέλευση


                                        





 

blogger templates | Make Money Online