Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι εξελίξεις για την ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ



Οι εξελίξεις για την ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ

Αθήνα 5/12/2014

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το θέμα των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην OTEPLUS έχει ιστορία είκοσι περίπου ετών και γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες της ηγεσίας της ομοσπονδίας των τελευταίων είκοσι ετών. Σήμερα έχει διογκωθεί περισσότερο από όλα τα προηγούμενα χρόνια και οι εργαζόμενοι της OTEPLUS είναι πλέον περίπου 3.000. Η περίοδος που διανύουμε προσφέρεται για να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα καθώς είμαστε λίγο πριν την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η ανακοίνωση αυτή πρώτο στόχο έχει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει και προωθείται και κατά δεύτερο το να μπορούμε να αντικρίζουμε τους εργαζόμενους της OTEPLUS και μετά τις συνδικαλιστικές εκλογές.
Η διοίκηση του ΟΤΕ δέχεται επιτέλους να συζητήσει την ένταξη εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ όχι όμως όλων και με μισθούς και εργασιακά δικαιώματα άλλα απ’ αυτά που ισχύουν στον ΟΤΕ.
Πιο συγκεκριμένα:
·         Η ένταξη στον ΟΤΕ για όσους αποφασιστεί να γίνει με μικρότερους μισθούς από τους εισαγωγικούς μισθούς που ισχύουν ανά κατηγορία σήμερα στον ΟΤΕ.
·         Οι κατηγορίες και το πόσοι τελικά θα ενταχθούν εξαρτάται από το ποια θα είναι τα τελικά ποσά που θα συμφωνηθούν. Αυτό σημαίνει ότι όσοι για διάφορους λόγους σήμερα έχουν μισθούς πάνω από ότι συμφωνηθεί θα ενταχθούν κρατώντας το μισθό που έχουν – αφού δεν θα επιφέρουν κανένα επιπλέον κόστος – ενώ για τους υπόλοιπους που έχουν σήμερα μισθό μικρότερο από ότι συμφωνηθεί η ένταξή τους μπαίνει σε δεύτερη κρίση. Όσο μικρότερος εισαγωγικός μισθός συμφωνηθεί τόσο περισσότεροι θα ενταχθούν και το αντίστροφο.
·         Η ένταξη δεν αφορά τους εργαζόμενους στα call center γιατί παραμένει η θέση και πρόθεση της διοίκησης για μεταφορά των call center και των εργαζομένων της OTEPLUS σ’ αυτά στην εταιρεία e value.
·         Όσοι ενταχθούν στον ΟΤΕ θα έχουν 8ωρη απασχόληση άσχετα από το αν τελικά θα υπογραφεί 7ωρη απασχόληση για τον ΟΤΕ ενώ δεν θα ισχύει γι’ αυτούς η διασφάλιση των θέσεων εργασίας αν τελικά υπογραφεί για τον ΟΤΕ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα δίκαιο και ηθικό. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας ηθικής ή δικαίου που να λέει ότι αυτοί που κάνουν την ίδια δουλειά, έχουν διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά καθεστώτα.
Αυτό που φαίνεται με τη μέχρι σήμερα στάση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που έχουν και την ευθύνη για το ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε είκοσι χρόνια είναι το ότι βλέπουν ως θετική την παραπάνω εξέλιξη η οποία αφ’ ενός έχει τα προβλήματα που αναφέραμε και αφ’ ετέρου δεν αφορά όλους.
Εμείς σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας για να αγωνιστούμε μαζί για:

·         να κλείσουν τα δουλεμπορικά
·         την άρση των διακρίσεων σε βάρος των νέων
·         σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
·         ένα μισθολόγιο σε όλο τον όμιλο ΟΤΕ



 

blogger templates | Make Money Online