Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET – NETMED
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013)


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ που δίνουν απεργιακή μάχη με σκοπό την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ θέλει να προσθέσει τις επιδιώξεις της, για μεγιστοποίηση του κέρδους της, πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, θυμίζουμε ότι μόνο για το 2018 η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ (προ αποσβέσεων και φόρων). Κέρδη που χτίστηκαν πάνω σε μισθούς πεινάς και τον κατακερματισμό των συμβάσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ για να κατακρεουργήσει και άλλο μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων, προτάσσει την πίεση από τον ανταγωνισμό.
Θέλουν πάλι οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε το μάρμαρο
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι τα περί ανταγωνιστικότητας και πνίξιμο από τον ανταγωνισμό τα λένε όλες ή εργοδοσίας του κλάδου. Είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο προσπαθεί και η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ να πιέσει τους εργαζομένους  και να συμπυκνώσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Η επιδίωξή τους είναι να νιώσουμε συνυπεύθυνοι, να βάλουμε πάλι εμείς στο παρασκήνιο τις ζωές μας τις ανάγκες μας για να μεγιστοποιεί η κάθε εργοδοσία το κέρδος της.

Πληρώσαμε την κρίση τους τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε για την ανάπτυξή τους
Ο αγώνας για τη συλλογική σύμβαση στον όμιλο ΟΤΕ έχει γενικότερο χαρακτήρα για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης σε όλο τον κλάδο αλλά και δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Πάντα οι εξελίξεις στον όμιλο ΟΤΕ δείχνουν τι θα επικρατήσει στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο και όχι μόνο. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη εργοδοσία που έκανε προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας προέκρινε την απόσχιση έργου κ.α.
Είναι αυτονόητο ότι η σύμβαση εργασίας αλλά και οι εξελίξεις από τον αγώνα που ξεκινάει από σήμερα στον όμιλο ΟΤΕ θα επηρεάσουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας.

Θα δώσουμε αυτό τον αγώνα στο πλάι σας και γιατί μας αφορά όλους μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον Όμιλο ΟΤΕ. Όσο περισσότεροι τόσο πιο αποτελεσματικοί, δυναμώνουμε τα Σωματεία μας σε ταξική κατεύθυνση, για να χτίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο απέναντι σε κάθε εργοδοσία, απέναντι στην επίθεση «ανάπτυξης» που δεχόμαστε από την κάθε εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Η οργάνωση μας είναι απαραίτητο όπλο διεκδίκησης δικαιωμάτων και καλύτερων όρων εργασίας και ζωής για εμάς τους εργαζόμενους. 
Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, σύμβαση εργασίας που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων .
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ


www.sefn.org                                                                                                                   E-mail :info@sefn.org  

 

blogger templates | Make Money Online