Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στο Μάκη Κοντογεώργο. Απαιτούμε την ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής μετακίνησης

 ΠΗΓΗ


Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Ευθύμη (Μάκη) Κοντογεώργο, εργαζόμενο στον ΟΤΕ/Deutsche Telekom και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ, και απαιτεί την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία υποχρεούται να τον μεταθέσει σε οικονομική υπηρεσία του ΟΤΕ (στη μητρική) και όχι στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value).

Η γερμανική κρατικών συμφερόντων Deutsche Telekom, από τότε που εξαγόρασε τον ΟΤΕ, πέταξε πρόωρα 11.500 εργαζομένους, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τελευταία προχώρησε στη βίαιη και μονομερή μεταφορά 5.000 εργαζομένων σε θυγατρικές εταιρείες, με περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, αλλαγή ασφαλιστικού ταμείου (με επίπτωση στη σύνταξη, στο εφάπαξ και στο επικουρικό), αποσκοπώντας σε μελλοντικό «κούρεμα» μισθών αλλά και σε απολύσεις. Κι αυτό, όταν τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αύξηση των κερδών της, που φτάνουν στο ύψος των 1,4 δισ. το χρόνο.

Η διοίκηση του ΟΤΕ/Deutsche Telekom, έχοντας την ανοχή της εργοδοτικής διοίκησης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προχώρησε παράνομα και εκδικητικά στη μετακίνηση του Μάκη Κοντογεώργου και προκλητικά αγνόησε την δικαστική απόφαση που εντέλλει την διοίκηση να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή της.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αντίθεσή του στις αντεργατικές πρακτικές της διοίκησης, η οποία, πέραν της στοχοποίησης του Μάκη Κοντογεώργου, επικαλείται το διευθυντικό δικαίωμα για να απολύει εργαζομένους, και αρνείται την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνουν για την επαναπρόσληψή τους. Επίσης, καταγγέλλει τη μετακίνηση, με πρόσχημα την αναδιάρθρωση, των 5.000 εργαζομένων στις θυγατρικές εταιρείες των οποίων υποβαθμίζονται τα εργασιακά δικαιώματα και ωθούνται στην «εθελοντική απόλυσή» τους από την εταιρεία, καθώς αναγκάζονται να μετακινηθούν, υποχρεωτικά, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ακόμα και εκτός νομού.

Η στοχοποίηση του συναδέλφου Μάκη Κοντογεώργου από την εργοδοσία καταδεικνύει την αταλάντευτη και αγωνιστική του στάση, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, εκθέτει την παθητική στάση της εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και θέτει στις ταξικές – αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος το καθήκον να συντονίσουν τη δράση τους και να αγωνιστούν για την ανάκληση αυτής της εκδικητικής μετακίνησης, αλλά και να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους από την εργοδοτική τρομοκρατία και τον κυβερνητικό αυταρχισμό.


31 Γενάρη 2021
Από το ΜΕΤΑ

 

blogger templates | Make Money Online